Home » Nieuws en media » "Een mens, is een mens, is een mens": Lezing Aldwin Kroeze
oktober
09
19:30 uur

"Een mens, is een mens, is een mens": Lezing Aldwin Kroeze

Een lezing over 'het menselijke' in de kunst. O.a. over Leonardo da Vinci, Germaine Richier, Marlene Dumas. en over werk van de kunstenaars uit de nu lopende expositie.

Niets menselijks is de kunstenaar vreemd.

Met een knipoog naar de koningin der bloemen wordt in het tijdperk der facebookfaçades de loep eens gelegd op de ongeplamuurde muur erachter: kunstenaars met hun eigen menselijkheden die regelmatig ook doorwerken in wat ze maken. Het denken ook over de mens als mens zowel vroeger als nu. Van lichaamssappen en temperamenten leer uit de zestiende eeuw naar leerstijlen van Kolb anno nu.

 

Media en kunstenaarsschap

Daarnaast aandacht voor de rol van de persoon als kunstenaar en de rol van de persoon als mens. Hoe gescheiden of vervlochten zijn ‘werk en privé’ als men van de diepste zielenroerselen producten maken voor in de publieke ruimte. Is de kunstenaar dan echt anders dan een la Paay of een P. Brard of is het puur de media die maakt dat de ene menselijkheid de Olympus bereikt en de andere menselijkheid BNN?

In deze lezing komen namen langs van o.a. Leonardo da Vinci, Germaine Richier, Marlene Dumas. Maar ook werk van de kunstenaars uit de nu lopende expositie “Aanschouwing” zullen besproken worden.

 

Aldwin Kroeze

Kunst- en cultuurwetenschapper drs. Aldwin Kroeze is met zijn aanstekelijke bevlogenheid een spreker voor wie vertelling en beleving nauw samenhangen met zijn persoonlijke passies. Hij werkt als kunst- en cultuurwetenschapper in binnen- en buitenland voor tal van musea, kunstkringen en organisaties voor volwassenonderwijs en vier hogescholen.

 

Wat moet je weten?

Datum: 9 oktober 2017
Tijd: 19.30 – 22.00 (met korte pauze)
Toegangsprijs: 10,- p.p. incl. koffie/thee/drankje (betaling contant)
Deelname via aanmelding: pouloeuff@spinenweb.nl
(beperkt aantal plaatsen, u ontvangt een bevestigingsmail)

 

Aldwin Kroeze (Foto: Pieter Kunnen)
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief