Home » Kunstenaars » Kenny Jacobs

Kenny Jacobs

Geboren: 1991
Zie ook expositie(s): > 30x30 cm  
Publieksverkiezing: > oktober 2016  
Werkveld: Schilderijen
Beeld maken zit in zijn bloed. Kenny Jacobs is rustig en reflecterend.

 

Daarom heeft hij wel af en toe een schop onder zijn kont nodig. Een prachtige aanvulling in de samenwerking met Tom van der Pijl binnen Atelier Tenk. Samen creëren zij ruimtes in het platte vlak door op elkaar in te spelen en willekeurig ontstane vlakken te verbinden. Hele ruimtes ontstaan er op deze manier. Ruimtes die eigenlijk niets zijn, maar waar je in kan verdrinken. Door op elkaars vlakken en lijnen te reageren op hetzelfde werkvlak ontstaan er vormen en ruimtes die zij alleen niet voor elkaar kunnen krijgen. Het optimaal vullen van de ruimte en de willekeur spelen een grote rol. Ondanks deze aspecten straalt hun werk toch een bepaalde rust en orde uit. Vaak werken zij op vrij groot formaat (circa 1 x 1 meter), maar onlangs zijn zij kleiner gaan werken.

Over het werk 30 x 30 cm

Voor hen is het een uitdaging om een reeks te maken van schilderijen van 30 x 30 centimeter. Zij hopen met hun schilderingen het verbeeldingsvlak van die 30 centimeter te vergroten. Zodat men er in kan duiken en de vlakken en ruimtes gaat volgen en onderzoeken, waardoor de standaard maat van 30 centimeter vergeten wordt.

BIO

Kenny Jacobs is afgestudeerd in 2014 aan de Fontys Docent beeldende vorming in Tilburg.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief