Home » Exposities bij Galerie Pouloeuff

Exposities bij Galerie Pouloeuff

Op deze pagina vind je een overzicht van onze exposities, de huidige en de exposities die al geweest zijn. Vanaf 2014 zijn er gemiddeld zes exposities per jaar. Er zijn dus regelmatig nieuwe inspirerende werken te zien.
Verwacht

Vrijheid van nu

januari
24
t/m 28 mrt

Vrijheid van nu

Expo # 50 - 2021In 2020 stond ‘75 jaar vrijheid’ centraal. 75 jaar na de bevrijding van de Tweede Wereld Oorlog. Naar aanleiding hiervan hadden wij in april 2020 een expositie gepland ‘Vrijheid van nu’ die helaas toen niet door kon gaan in verband met de pandemie. Nu gaan wij deze expositie alsnog presenteren. Met nog steeds het uitgangspunt ‘Vrijheid van nu’. Vijf jonge kunstenaars onderzoeken hun eigen associaties rondom het begrip ‘vrijheid’ binnen hun werk.

Licht 2020

november
14
t/m 17 jan

Licht 2020

Expo # 49 - 2020In deze LICHT expositie brengen vier kunstenaars tijdens de donkere maanden van het jaar licht in Galerie Pouloeuff. Licht in de letterlijke zin door het verlichten van de ruimte door grote stalen frames en kleine gekleurde glaspanelen. Maar ook wordt er een licht geworpen op onze digitale wereld en hoe wij hier mee omgaan. Poëzie en de rol van licht in de kunstgeschiedenis worden aangehaald, bekeken vanaf een windmolen. Als toeschouwer wordt het lastig om je niet door het licht te laten meevoeren.

Residentie-Masterclass Keep an Eye Spacemakers #3

Expo # 48 - 2020In deze expositie worden werken getoond die gemaakt zijn tijdens de residentie-masterclass Keep an Eye Spacemakers #3. De kunstenaars Jesse Strikwerda, Mirthe Klück, Pip Passchier en Mariska Koolen hebben meer dan drie weken in Galerie Pouloeuff samen gegeten, gewerkt en met begeleiding van Ad de Jong gezocht naar nieuwe wegen in hun dagelijkse praktijk van werken. Om zo tot nieuwe inzichten en manieren van werken te komen en een stap in hun ontwikkeling te zetten als een bredere basis voor hun kunstenaarschap.

Zoom in

juni
13
t/m 23 aug

Zoom in

Expo # 47 - 2020Kom dichterbij, en bewonder de gelaagdheden van een werk. Is het fotografie of schilderkunst? Nagebootst of echt? Inzoomen op textiel en dat uitvergroten in grote schilderijen. Objecten komen tot leven, veranderen en vergaan. In de fotografie wordt de natuur geïmiteerd door technologie. De werken laten ons stilstaan en nadenken over wat we nu werkelijk zien. Natuurlijke elementen spelen hierbij een rol; een bepaalde lichtinval, invloeden van buitenaf die voor verval zorgen, de nabootsing van water. Neem de tijd, zoom in.

Menselijk

januari
25
t/m 1 jun

Menselijk

Expo # 46 - 2020Wat betekent het om mens te zijn? Hoe staan we in relatie tot elkaar? En hoe verhouden wij ons tot robots die steeds meer op ons gaan lijken? Het zijn vragen die de kunstenaars onderzoeken en in beeld brengen tijdens de expositie ‘Menselijk’.

Licht '19

november
17
t/m 19 jan

Licht '19

Expo # 45 - 2019Bij deze expositie wordt het thema licht vanuit verschillende invalshoeken benaderd. De kunstenaars vertalen hun perspectieven o.a. via videoprojectie, fotografie, handgeweven textiel en spiegels. De kunstwerken bieden een doorgang naar een andere wereld, bevragen de (collectieve) waarneming, onderzoeken kleur en vlak op speelse wijze, tonen de schoonheid van de natuur en de symbolische waarde van licht. Kom licht opnieuw ervaren bij galerie Pouloeuff.

Spacemakers #2

september
28
t/m 3 nov

Spacemakers #2

Expo # 44 - 2019Deze expositie toont het resultaat van de Masterclass Keep an Eye Spacemakers #2. Gedurende september 2019 werkten 5 kunstenaars met hun eigen stijl, materiaal en conceptuele ideeën in de ruimte van Galerie Pouloeuff aan nieuw werk. Ze werden tijdens deze masterclass begeleid door beeldend kunstenaar Marjolijn de Wit. De galerie was tijdens het creatieproces zowel atelier- als presentatieruimte.

Licht. Vervaging.

juni
14
t/m 18 aug

Licht. Vervaging.

Expo # 43 - 2019In deze expositie gaan de woorden 'Licht' en 'Vervaging' samen. In de mist vervagen de menselijke contouren. Door de transparantie van textiel vervaagt het licht door de zitting van de stoel. Woorden vervagen in een doorzichtig geweven werk. Gebruiksvoorwerpen worden in een ander licht geplaatst waardoor ons oorspronkelijk beeld vervaagt.

Schone Schijn

april
06
t/m 11 jun

Schone Schijn

Expo # 42 - 2019In de expositie 'Schone Schijn' speelt licht een belangrijke rol en is er aandacht voor het ongewone. Zo worden bijvoorbeeld de grenzen tussen het platte vlak en de driedimensionale ruimte vaag. De werken tonen verrassende perspectieven en de schoonheid van het onverwachte.

Wat zie ik?

januari
25
t/m 31 mrt

Wat zie ik?

Expo # 41 - 2019Deze wonderlijke tentoonstelling laat je met een nieuwe blik naar de realiteit kijken. De vier exposerende kunstenaars gebruiken hun materiaal niet op een traditionele manier. Herkenbare objecten en materialen worden op een onverwachte manier gecombineerd en in ongewone situaties geplaatst. De oorspronkelijke functie van de gebruikte materialen verandert, waardoor ze in een nieuw perspectief komen te staan. Zo worden foto’s, gekenmerkt door het platte vlak, ineens driedimensionaal, wordt de esthetiek van gewapend beton in meubelstukken benadrukt en krijgen alledaagse materialen een nieuwe, schilderachtige, vormgeving. Als toeschouwer word je uitgedaagd opnieuw te kijken. De onverwachte wendingen openen je ogen voor de schoonheid van de materialen, waarbij de werkelijkheid vaak simpeler is dan je denkt.
  Pagina 1 van 5   volgende > laatste >>
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief