Home » Exposities bij Galerie Pouloeuff

Exposities bij Galerie Pouloeuff

Op deze pagina vind je een overzicht van onze exposities, de huidige en de exposities die al geweest zijn. Er zijn gemiddeld vijf exposities per jaar. Er zijn dus regelmatig nieuwe inspirerende werken te zien.
Nu in de Galerie!

LICHT 2023

November
08
t/m 7 Jan

LICHT 2023

Expo # 64 - 2023Vlak voordat de avond zijn intrede doet is er een moment waarop het directe zonlicht al verdwenen is maar de donkerte van de nacht nog niet al het zicht heeft verhuld. De avondschemering valt. Een moment van bezinning voordat de straatverlichting aangaat en mensen elkaar thuis opzoeken bij het licht van de lampenkap. Ook Galerie Pouloeuff transformeert tijdens LICHT 2023 met het werk van exposanten Emmy van de Grift, Eva Manintveld, Jitske Perdijk, Elise van Staveren en Janneke Veerman.

Spacemakers #6BIOSPHERE NAARDEN, a bubble in space and time

Expo # 63 - 2023De jaarlijkse residentie-masterclass, Keep an Eye Spacemakers, beleeft zijn zesde editie. Gedurende de maand september hebben drie jonge kunstenaars de ruimte van Galerie Pouloeuff gebruikt als werkruimte. Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Arjan van Helmond kregen de deelnemende kunstenaars, Julia Lok (1996), Laura Snijders (1993) en Lambertine van Veldhuizen (1996), tijd en ruimte om volop te experimenteren met hun kunst.

Explorations

June
17
t/m 27 Aug

Explorations

Expo # 62 - 2023Bestaat de wereld uit losse vluchtige, zintuigelijke ervaringen? Of uit lijnen die alles en iedereen verstrengelen en verbinden? Waarschijnlijk zijn beiden waar. In deze expositie tonen Eline Boerma en Vivian Mac Gillavry elk hun eigen originele kijk op de wereld, vertaald naar het abstracte. In hun schilderijen, tekeningen, etsen en sculpturen creëren zij universeel voelbare ervaringen voor de kijker. Dit doen ze met expressief kleurgebruik - of gebrek daaraan -, in intuïtieve lijnen en fascinerende patronen. Kunst om lichamelijk beleefd te worden.


Laag voor Laag

April
15
t/m 11 Jun

Laag voor Laag

Expo # 61 - 2023Waar kijk ik eigenlijk naar? Het antwoord is niet altijd eenduidig. Niet alleen door het object zelf, maar ook door hoe we kijken. Onze beleving van de realiteit is gekleurd door allerlei opvattingen en ervaringen. Misschien kijken we door het scherm van onze telefoon, met alle informatie en prikkelingen die daarbij horen. Of misschien hebben we dezelfde soort fles al zo vaak gezien dat we er niet meer op letten. In deze expositie brengen drie jonge kunstenaars elk op hun eigen manier lagen van materialiteit en vervreemding aan op de werkelijkheid. Zo geven ze ons de kans om ons opnieuw te verwonderen en na te denken over onze wereld. Joeri Boelhouwer, Teune Derks en Manon Jeuken spelen met wat fotografie kan zijn en doen. Van digitale aanpassingen tot experimenteren met schaal, en van tastbaar maken tot weer kapot maken. De galerie wordt gevuld met installaties, sculpturen, lichtbakken en nog veel meer.

Voorbij en gaande

January
28
t/m 2 Apr

Voorbij en gaande

Expo # 60 - 2023Het leven bestaat uit vluchtige momenten en vervlogen herinneringen. Het gevoel van een verlaten straat wanneer de zon opkomt en er net een kat voor je voeten wegschiet. Lopend op een trap die je al je hele leven kent, maar waar om de hoek toch een andere wereld te vinden is. Het verkleurde bloemetjesbehang van je nieuwe huis dat de vorige bewoners hebben achtergelaten. Drie jonge kunstenaars vangen de realiteit van hun eigen ongrijpbare werelden.

LICHT 2022

November
04
t/m 8 Jan

LICHT 2022

Expo # 59 - 2022Tijdens de donkerste maanden van het jaar zal Galerie Pouloeuff weer oplichten met een nieuwe editie van LICHT. Verschillende lichtkunstwerken gemaakt door zes jonge kunstenaars vormen samen een bijzonder lichtspektakel. Dit gebeurt in verschillende disciplines, van lichtbakken tot neonletters, en van sculpturen tot schilderijen.

Spacemakers #5BROOS

September
30
t/m 23 Oct

Spacemakers #5BROOS

Expo # 58 - 2022September is de maand dat Galerie Pouloeuff gebruikt wordt als werkruimte voor de residentie-masterclass Keep an Eye Spacemakers. Dit jaar hebben de jonge kunstenaars Kim van Dijk, Marijn van der Eyden en Merijne Spits onder begeleiding van kunstenares Evi Vingerling hun intrek genomen in onze galerie. 'BROOS' is het resultaat van deze bijzondere experimenteerperiode!

Verhullen en onthullen

June
18
t/m 21 Aug

Verhullen en onthullen

Expo # 57 - 2022Welke taal spreekt een object? Hoe vertelt een beeld zijn eigen verhaal? Wat kunnen we aflezen aan de dieren op een schilderij of aan vormen van een stuk marmer? In de werken van Bart van Deelen (sculpturen) en Jochem Mestriner (schilderijen) lijkt de betekenis van beelden steeds iets te verschuiven. De verplaatsing, vervorming en herhaling van motieven leidt tot nieuwe betekenislagen. Het zijn monumenten van een onbekende geschiedenis, illustraties van geheime verhalen. Voor sommige beelden zijn geen woorden, daar waar die grens bestaat, raken de werken in Verhullen en onthullen onze eigen verbeelding.

Who I am

April
02
t/m 12 Jun

Who I am

Expo # 56 - 2022Wat maakt iemand tot wie die is? Is dat een leven vol momenten, een wereld vol invloeden? De twee kunstenaars verkennen hoe de moderne samenleving invloed heeft op hun identiteit en hun kunst. De een geeft dit weer in portretten van keramiek en de ander in gedetailleerde tekeningen. Hun kunstwerken reflecteren een brede en gevarieerde belevingswereld. Fragmenten van popcultuur en sociale media, symbolen uit traditionele culturen, ontmoetingen met het bekende en het onbekende. Met dit alles maken de kunstenaars werk dat specifiek en persoonlijk is, maar ook een feest van herkenning voor de toeschouwer.

Place to be

January
22
t/m 27 Mar

Place to be

Expo # 55 - 2022Galerie Pouloeuff en de Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK) presenteren vanaf 22 januari 2022 'Place to Be!', een expositie van professionele kunstenaars die nog niet zo lang geleden zijn afgestudeerd en studenten die dat bijna gaan doen. De kunstenaars, die allen lid zijn van BOK, exposeren met een mooie mix van schilderijen, fotografie en sculpturen.
  Pagina 1 van 7   volgende > laatste >>
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief