Home » Exposities bij Galerie Pouloeuff

Exposities bij Galerie Pouloeuff

Op deze pagina vind je een overzicht van onze exposities, de huidige en de exposities die al geweest zijn. Er zijn gemiddeld vijf exposities per jaar. Er zijn dus regelmatig nieuwe inspirerende werken te zien.
Verwacht

Somtimes It Snows In April

Expo # 68 - 2024Aandachtige opnames van vluchtige momenten vinden vorm in verweerde afdrukken, diepe kleurvlakken, gelaagde silhouetten en stevige penseelstreken. In ‘Somtimes It Snows In April’ presenteert Galerie Pouloeuff het poëtische werk van drie jonge makers: Joana Franco, Sam Werkhoven en Vincent Zanni.
Nu in de Galerie!

Notes on image-making

April
20
t/m 9 Jun

Notes on image-making

Expo # 67 - 2024Fotografie wordt vaak gezien als een directe representatie van de werkelijkheid. Deze aanname wordt op zijn kop gezet door kunstenaars Esmée Bruins en Noah van de Wetering. In deze expositie tonen zij nieuw werk met als uitgangspunt het (fotografisch) beeld als representatie en herinnering. Dit uit zich in diverse materialen en verschillende technieken, waarin altijd de transformatie van het beeld centraal staat. Deze omgang met beelden stamt bij beide makers uit hun educatie in de fotografie. Eerst kijken, dan kaderen en vervolgens afdrukken, is daar het stramien.

Zona Traffico Limitato

February
17
t/m 14 Apr

Zona Traffico Limitato

Expo # 66 - 2024De kunstenaars in deze expositie gaan de straat op en observeren daar hoe de openbare ruimte ons leidt. Wat zijn onze relaties met steden, straatnaamborden, transportmiddelen en andere mensen? Deze observaties en vragen vormen een startpunt voor de deelnemende kunstenaars Rebecca Cuschera, Floortje Kortekaas en Bauwke van de Wiel. Alle drie transformeren zij aspecten uit hun omgeving om deze opnieuw te contextualiseren. Zo brengen ze de buitenwereld op verschillende wijzen naar binnen. Zona Traffio Limitato duidt op een zone met beperkt verkeer. Het kan gezien worden als een plek waar de voetganger domineert en waar ruimte is om te dwalen. Zona Traffio Limitato weerspiegelt zowel de materiaalkeuze en onderwerpen van de tentoongestelde kunst als de locatie van de galerie. Drie woorden die de werken van de drie kunstenaars met elkaar verbinden.

OP = OP

January
19
t/m 11 Feb

OP = OP

Expo # 65 - 2024In 'OP = OP' geeft Kira Fröse alledaagse objecten de ruimte om moe te mogen zijn, niets meer te moeten en niet meer te hoeven voldoen aan welke verwachting dan ook. Deze expositie is het resultaat van haar residentieperiode in het European Ceramic Workcentre in Oisterwijk, mogelijk gemaakt door het Galerie Pouloeuff Stipendium, dat Fröse in 2023 heeft gewonnen.

LICHT 2023

November
08
t/m 7 Jan

LICHT 2023

Expo # 64 - 2023Vlak voordat de avond zijn intrede doet is er een moment waarop het directe zonlicht al verdwenen is maar de donkerte van de nacht nog niet al het zicht heeft verhuld. De avondschemering valt. Een moment van bezinning voordat de straatverlichting aangaat en mensen elkaar thuis opzoeken bij het licht van de lampenkap. Ook Galerie Pouloeuff transformeert tijdens LICHT 2023 met het werk van exposanten Emmy van de Grift, Eva Manintveld, Jitske Perdijk, Elise van Staveren en Janneke Veerman.

Spacemakers #6BIOSPHERE NAARDEN, a bubble in space and time

Expo # 63 - 2023De jaarlijkse residentie-masterclass, Keep an Eye Spacemakers, beleeft zijn zesde editie. Gedurende de maand september hebben drie jonge kunstenaars de ruimte van Galerie Pouloeuff gebruikt als werkruimte. Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Arjan van Helmond kregen de deelnemende kunstenaars, Julia Lok (1996), Laura Snijders (1993) en Lambertine van Veldhuizen (1996), tijd en ruimte om volop te experimenteren met hun kunst.

Explorations

June
17
t/m 27 Aug

Explorations

Expo # 62 - 2023Bestaat de wereld uit losse vluchtige, zintuigelijke ervaringen? Of uit lijnen die alles en iedereen verstrengelen en verbinden? Waarschijnlijk zijn beiden waar. In deze expositie tonen Eline Boerma en Vivian Mac Gillavry elk hun eigen originele kijk op de wereld, vertaald naar het abstracte. In hun schilderijen, tekeningen, etsen en sculpturen creëren zij universeel voelbare ervaringen voor de kijker. Dit doen ze met expressief kleurgebruik - of gebrek daaraan -, in intuïtieve lijnen en fascinerende patronen. Kunst om lichamelijk beleefd te worden.


Laag voor Laag

April
15
t/m 11 Jun

Laag voor Laag

Expo # 61 - 2023Waar kijk ik eigenlijk naar? Het antwoord is niet altijd eenduidig. Niet alleen door het object zelf, maar ook door hoe we kijken. Onze beleving van de realiteit is gekleurd door allerlei opvattingen en ervaringen. Misschien kijken we door het scherm van onze telefoon, met alle informatie en prikkelingen die daarbij horen. Of misschien hebben we dezelfde soort fles al zo vaak gezien dat we er niet meer op letten. In deze expositie brengen drie jonge kunstenaars elk op hun eigen manier lagen van materialiteit en vervreemding aan op de werkelijkheid. Zo geven ze ons de kans om ons opnieuw te verwonderen en na te denken over onze wereld. Joeri Boelhouwer, Teune Derks en Manon Jeuken spelen met wat fotografie kan zijn en doen. Van digitale aanpassingen tot experimenteren met schaal, en van tastbaar maken tot weer kapot maken. De galerie wordt gevuld met installaties, sculpturen, lichtbakken en nog veel meer.

Voorbij en gaande

January
28
t/m 2 Apr

Voorbij en gaande

Expo # 60 - 2023Het leven bestaat uit vluchtige momenten en vervlogen herinneringen. Het gevoel van een verlaten straat wanneer de zon opkomt en er net een kat voor je voeten wegschiet. Lopend op een trap die je al je hele leven kent, maar waar om de hoek toch een andere wereld te vinden is. Het verkleurde bloemetjesbehang van je nieuwe huis dat de vorige bewoners hebben achtergelaten. Drie jonge kunstenaars vangen de realiteit van hun eigen ongrijpbare werelden.

LICHT 2022

November
04
t/m 8 Jan

LICHT 2022

Expo # 59 - 2022Tijdens de donkerste maanden van het jaar zal Galerie Pouloeuff weer oplichten met een nieuwe editie van LICHT. Verschillende lichtkunstwerken gemaakt door zes jonge kunstenaars vormen samen een bijzonder lichtspektakel. Dit gebeurt in verschillende disciplines, van lichtbakken tot neonletters, en van sculpturen tot schilderijen.
  Pagina 1 van 7   volgende > laatste >>
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief