Galerie Pouloeuff 10 jaar Logo
Home » Exposities bij Galerie Pouloeuff

Exposities bij Galerie Pouloeuff

Op deze pagina vind je een overzicht van onze exposities, de huidige en de exposities die al geweest zijn. Vanaf 2014 zijn er gemiddeld zes exposities per jaar. Er zijn dus regelmatig nieuwe inspirerende werken te zien.

Spacemakers

september
30
t/m 4 nov

Spacemakers

Expo # 39 - 2018Deze expositie toont het resultaat van het kunstproject Keep an Eye Spacemakers. De vijf exposerende kunstenaars hebben de hele maand september vanuit hun eigen stijl, materiaalgebruik en conceptuele ideeën samengewerkt in Galerie Pouloeuff onder begeleiding van kunstenaar Tanja Smeets. De galerie was in deze periode zowel atelier- als presentatieruimte. Tijdens dit project zijn de grenzen tussen de verschillende artistieke disciplines doorbroken. Er was veel ruimte voor onderzoek en nieuwe ontwikkelingen. Het werk dat is ontstaan uit dit kunstproject, zal in deze expositie aangevuld worden met de eigen werken van de exposerende kunstenaars. Tijdens het openingswoord op zondag 30 september zullen Tanja Smeets en de exposerende kunstenaars meer vertellen over het kunstproject.

Geheimen van de natuur

juni
30
t/m 26 aug

Geheimen van de natuur

Expo # 38 - 2018In deze expositie fungeert de natuur als inspiratiebron. Naast de voortdurende groeiprocessen en veranderingen bevinden zich andere elementen in deze spannende omgeving. Muziek, onbekende wezens, herinneringen aan vroeger, loslopende fantasieën, grootsheid en kleinheid, en dat allemaal gevangen in de werken van vier kunstenaars. De melodie van de natuur wordt vertaald naar het platte vlak. De resten van skeletten krijgen een nieuw fantasievol leven. Bewerkte materialen worden opnieuw tot leven gewekt. De meest onverwachte bewoners van de natuur komen om het hoekje kijken. Om al deze schoonheden van de natuur op je in te laten werken, zal je zelf een kijkje moeten komen nemen.

Transformeren

mei
05
t/m 24 jun

Transformeren

Expo # 37 - 2018Er vinden transformaties plaats tussen materialen, beelden en objecten. Beelden die wij traditioneel herkennen, veranderen naar een totaal nieuw beeld. Meerdere fotografiebeelden van één bepaalde plek vormen samen een nieuw beeld. Een afwasfles wordt een onderdeel van een bewegende stad. Schilderen gebeurt met was, pigment en met de omgeving als ondergrond. Deels herkenbare gebouwen in combinatie met geribbeld karton vormen een bijna abstract architectonisch beeld. Wil je als kijker begrijpen wat je ziet, dan heb je naast de herkenningspunten je fantasie nodig.

Lijnenspel

maart
10
t/m 29 apr

Lijnenspel

Expo # 36 - 2018Vijf exposanten met een grote verscheidenheid aan werken. Wandobjecten met verrassende plooien, kreukels, kleur en glans. Kleurige en speelse miniatuurobjecten die een landschap vormen. Collages van hout en papier, verstilde beelden uit de online wereld. Fotografie van straatbeelden met duidelijke contrasten en lijnen. En hele grote donuts waar je op kunt zitten en liggen.

Design

januari
13
t/m 4 mrt

Design

Expo # 35 - 2018Negen designers - ex-studenten van de Design Academy Eindhoven - laten hun eindexamenwerken uit 2017 zien. De expositie omvat een grote verscheidenheid aan werken die bestaan uit meubelen, fotografie, keramiek, 3d geprinte objecten, tassen en hoeden. Voor iedereen is er weer iets interessants te zien.

Licht

november
11
t/m 7 jan

Licht

Expo # 34 - 2017Sint Maarten. De dagen worden donker en de magie van de vroege nacht wordt versterkt door kinderen die met lichtwerken langs de deur gaan. Ook Galerie Pouloeuff zal vanaf 11 november in het teken staan van het licht dat de duisterins tart, dat ons doet zien en dat aan ons schoonheid openbaart.

Aanschouwing

september
09
t/m 5 nov

Aanschouwing

Expo # 33 - 2017Komt dat zien! Probeer vat te krijgen op de realiteit en de tijd via abstracte foto’s en aanschouw hoe betekenis en waarde ontstaan door middel van dubbelgevouwen, vervormde en beklede schilderijen. Fluorescerende en abstracte werken lokken ons uit om ze aan te raken en door naar sieraden te kijken leren we meer over de natuur. En niet alleen op een lieflijke manier.

Bewegingen

juli
01
t/m 27 aug

Bewegingen

Expo # 32 - 2017Trillingen in het water, machines die ratelen, snelle verfstreken en een slak die traag vooruit komt. Het zijn allemaal bewegingen. Bewegingen die door het handelen van de kunstenaars zijn ontstaan en onderzocht. Als toeschouwer kunnen we de bewegingen volgen en zelf objecten in beweging brengen.

Face life

mei
12
t/m 25 jun

Face life

Expo # 31 - 2017Galerie Pouloeuff toont voor de tweede maal afstudeerwerk van Fotovakschool-studenten tijdens het Fotofestival Naarden. De galerie is aangesloten bij het festival- OFF. De werken van de vijf exposerende kunstenaars van de expositie “Face Life” tonen ons diverse bijzondere benaderingen en interpretaties van het leven. Deze jonge fotografen hebben allen in 2016 hun opleiding aan de Fotovakschool afgerond.

Chaos

maart
11
t/m 7 mei

Chaos

Expo # 30 - 2017Is het chaos of is dat wat wij in eerste oogopslag zien? De werken van de vier kunstenaars lijken ongrijpbare voorstellingen en hebben iets willekeurigs. Toch is er een spel tussen vorm, kleur en ruimte en is er een balans te voelen tussen orde en chaos. Van 12 maart tot en met 7 mei te zien en ervaren bij Galerie Pouloeuff.
<< eerste < vorige   Pagina 2 van 5   volgende > laatste >>
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief