Home » Exposities bij Galerie Pouloeuff

Exposities bij Galerie Pouloeuff

Op deze pagina vind je een overzicht van onze exposities, de huidige en de exposities die al geweest zijn. Er zijn gemiddeld vijf exposities per jaar. Er zijn dus regelmatig nieuwe inspirerende werken te zien.

Who I am

April
02
t/m 12 Jun

Who I am

Expo # 56 - 2022Wat maakt iemand tot wie die is? Is dat een leven vol momenten, een wereld vol invloeden? De twee kunstenaars verkennen hoe de moderne samenleving invloed heeft op hun identiteit en hun kunst. De een geeft dit weer in portretten van keramiek en de ander in gedetailleerde tekeningen. Hun kunstwerken reflecteren een brede en gevarieerde belevingswereld. Fragmenten van popcultuur en sociale media, symbolen uit traditionele culturen, ontmoetingen met het bekende en het onbekende. Met dit alles maken de kunstenaars werk dat specifiek en persoonlijk is, maar ook een feest van herkenning voor de toeschouwer.

Place to be

January
22
t/m 27 Mar

Place to be

Expo # 55 - 2022Galerie Pouloeuff en de Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK) presenteren vanaf 22 januari 2022 'Place to Be!', een expositie van professionele kunstenaars die nog niet zo lang geleden zijn afgestudeerd en studenten die dat bijna gaan doen. De kunstenaars, die allen lid zijn van BOK, exposeren met een mooie mix van schilderijen, fotografie en sculpturen.

LICHT 2021

November
21
t/m 16 Jan

LICHT 2021

Expo # 54 - 2021De jaarlijks terugkerende LICHT-expositie van Galerie Pouloeuff heeft deze keer een speciale editie. Verschillende disciplines, expertises, licht en water vloeien in elkaar over. Ervaren lichtkunstenaar Tamar Frank heeft namelijk samen met de jonge kunstenaars Eline Boerma, Jorien Aberkrom en Sara Plantefève-Castryck een site-specific lichtkunstwerk gemaakt voor de galerie.

Residentie-Masterclass Keep an Eye Spacemakers #4

Expo # 53 - 2021In deze expositie wordt het werk gepresenteerd dat tijdens de residentie Masterclass Keep an Eye Spacemakers #4 ontwikkeld en gemaakt is. De drie kunstenaars Samantha Vlaming, Erik Aardema en Karina Puuffin hebben de gehele maand september intensief geëxperimenteerd en onderzoek gedaan binnen hun werk. Daarbij zijn ze de samenwerking aangegaan en hebben ze elkaar geïnspireerd, met de galerie als werkruimte. Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Rob Voerman hebben ze diverse aspecten van hun kunstenaarschap onderzocht en hebben de kunstenaars nieuwe inzichten opgedaan. Hiermee zijn er stappen gezet in de ontwikkeling binnen hun werk en op persoonlijk vlak. Deze gezamenlijk ingerichte expositie laat het werk uit deze periode zien.

'Seeing the unseen
'

July
03
t/m 29 Aug

'Seeing the unseen
'

Expo # 52 - 2021In deze foto-expositie, die plaats vindt tijdens het FotoFestival Naarden, presenteren wij drie jonge fotografen met elk hun eigen experimentele werkwijze. Alle drie wonnen zij het Keep an Eye Photography stipendium die werd uitgereikt tijdens hun afstudeerexpositie in september 2020. De exposanten hebben het stipendium gebruikt om het medium fotografie buiten de traditionele kaders te onderzoeken.

Droomwereld

May
01
t/m 27 Jun

Droomwereld

Expo # 51 - 2021Deze duo-expositie omvat schilderijen en sculpturen. De twee kunstenaars maken schilderijen die beelden laten zien die niet de werkelijkheid tonen. Surrealistische beelden van waanvoorstellingen en abstracte ritmische bewegingen uit een imaginaire werkelijkheid voelen aan als een droomwereld. Naast de schilderijen toont Krijn Kroes ook abstracte gekleurde keramieksculpturen. Beide kunstenaars brengen met hun werk de kijker in verwarring en zij willen ons prikkelen om beter te kijken. Om de schoonheid in onze omgeving en mooie momenten in ons leven te zien. Misschien verder te kijken dan wat zich aan de oppervlakte bevindt.

Vrijheid van nu

January
24
t/m 28 Mar

Vrijheid van nu

Expo # 50 - 2021In 2020 stond ‘75 jaar vrijheid’ centraal. 75 jaar na de bevrijding van de Tweede Wereld Oorlog. Naar aanleiding hiervan hadden wij in april 2020 een expositie gepland ‘Vrijheid van nu’ die helaas toen niet door kon gaan in verband met de pandemie. Nu gaan wij deze expositie alsnog presenteren. Met nog steeds het uitgangspunt ‘Vrijheid van nu’. Vijf jonge kunstenaars onderzoeken hun eigen associaties rondom het begrip ‘vrijheid’ binnen hun werk.

Licht 2020

November
14
t/m 17 Jan

Licht 2020

Expo # 49 - 2020In deze LICHT expositie brengen vier kunstenaars tijdens de donkere maanden van het jaar licht in Galerie Pouloeuff. Licht in de letterlijke zin door het verlichten van de ruimte door grote stalen frames en kleine gekleurde glaspanelen. Maar ook wordt er een licht geworpen op onze digitale wereld en hoe wij hier mee omgaan. Poëzie en de rol van licht in de kunstgeschiedenis worden aangehaald, bekeken vanaf een windmolen. Als toeschouwer wordt het lastig om je niet door het licht te laten meevoeren.

Residentie-Masterclass Keep an Eye Spacemakers #3

Expo # 48 - 2020In deze expositie worden werken getoond die gemaakt zijn tijdens de residentie-masterclass Keep an Eye Spacemakers #3. De kunstenaars Jesse Strikwerda, Mirthe Klück, Pip Passchier en Mariska Koolen hebben meer dan drie weken in Galerie Pouloeuff samen gegeten, gewerkt en met begeleiding van Ad de Jong gezocht naar nieuwe wegen in hun dagelijkse praktijk van werken. Om zo tot nieuwe inzichten en manieren van werken te komen en een stap in hun ontwikkeling te zetten als een bredere basis voor hun kunstenaarschap.

Zoom in

June
13
t/m 23 Aug

Zoom in

Expo # 47 - 2020Kom dichterbij, en bewonder de gelaagdheden van een werk. Is het fotografie of schilderkunst? Nagebootst of echt? Inzoomen op textiel en dat uitvergroten in grote schilderijen. Objecten komen tot leven, veranderen en vergaan. In de fotografie wordt de natuur geïmiteerd door technologie. De werken laten ons stilstaan en nadenken over wat we nu werkelijk zien. Natuurlijke elementen spelen hierbij een rol; een bepaalde lichtinval, invloeden van buitenaf die voor verval zorgen, de nabootsing van water. Neem de tijd, zoom in.
<< eerste < vorige   Pagina 2 van 7   volgende > laatste >>
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief