Home » Exposities bij Galerie Pouloeuff

Exposities bij Galerie Pouloeuff

Op deze pagina vind je een overzicht van onze exposities, de huidige en de exposities die al geweest zijn. Er zijn gemiddeld vijf exposities per jaar. Er zijn dus regelmatig nieuwe inspirerende werken te zien.

Spacemakers #2

September
28
t/m 3 Nov

Spacemakers #2

Expo # 44 - 2019Deze expositie toont het resultaat van de Masterclass Keep an Eye Spacemakers #2. Gedurende september 2019 werkten 5 kunstenaars met hun eigen stijl, materiaal en conceptuele ideeën in de ruimte van Galerie Pouloeuff aan nieuw werk. Ze werden tijdens deze masterclass begeleid door beeldend kunstenaar Marjolijn de Wit. De galerie was tijdens het creatieproces zowel atelier- als presentatieruimte.

Licht. Vervaging.

June
14
t/m 18 Aug

Licht. Vervaging.

Expo # 43 - 2019In deze expositie gaan de woorden 'Licht' en 'Vervaging' samen. In de mist vervagen de menselijke contouren. Door de transparantie van textiel vervaagt het licht door de zitting van de stoel. Woorden vervagen in een doorzichtig geweven werk. Gebruiksvoorwerpen worden in een ander licht geplaatst waardoor ons oorspronkelijk beeld vervaagt.

Schone Schijn

April
06
t/m 11 Jun

Schone Schijn

Expo # 42 - 2019In de expositie 'Schone Schijn' speelt licht een belangrijke rol en is er aandacht voor het ongewone. Zo worden bijvoorbeeld de grenzen tussen het platte vlak en de driedimensionale ruimte vaag. De werken tonen verrassende perspectieven en de schoonheid van het onverwachte.

Wat zie ik?

January
25
t/m 31 Mar

Wat zie ik?

Expo # 41 - 2019Deze wonderlijke tentoonstelling laat je met een nieuwe blik naar de realiteit kijken. De vier exposerende kunstenaars gebruiken hun materiaal niet op een traditionele manier. Herkenbare objecten en materialen worden op een onverwachte manier gecombineerd en in ongewone situaties geplaatst. De oorspronkelijke functie van de gebruikte materialen verandert, waardoor ze in een nieuw perspectief komen te staan. Zo worden foto’s, gekenmerkt door het platte vlak, ineens driedimensionaal, wordt de esthetiek van gewapend beton in meubelstukken benadrukt en krijgen alledaagse materialen een nieuwe, schilderachtige, vormgeving. Als toeschouwer word je uitgedaagd opnieuw te kijken. De onverwachte wendingen openen je ogen voor de schoonheid van de materialen, waarbij de werkelijkheid vaak simpeler is dan je denkt.

Spelen met Licht

November
18
t/m 20 Jan

Spelen met Licht

Expo # 40 - 2018Galerie Pouloeuff licht de donkere wintermaanden in Naarden-Vesting op met een nieuwe expositie. In deze bijzondere presentatie worden objecten getoond waarin licht verwerkt is of die op een andere manier over licht gaan. Zo wordt er met licht geschilderd in analoge fotobeelden, bepalen de bewegingen van de bezoeker een kleurenspel en imiteert het spiegelend oppervlak van bewegend materiaal natuurverschijnselen, zoals reflecties op kabbelend water. Er ontstaat een sfeervolle interactie, waarbij de ervaring van de bezoeker centraal staat. De getoonde werken vormen een samenspel van licht, en dat licht speelt ook weer met de objecten zelf. Het werk van de zes kunstenaars kan na sluitingstijd van de galerie nog van buitenaf bewonderd worden.

Spacemakers

September
30
t/m 4 Nov

Spacemakers

Expo # 39 - 2018Deze expositie toont het resultaat van het kunstproject Keep an Eye Spacemakers. De vijf exposerende kunstenaars hebben de hele maand september vanuit hun eigen stijl, materiaalgebruik en conceptuele ideeën samengewerkt in Galerie Pouloeuff onder begeleiding van kunstenaar Tanja Smeets. De galerie was in deze periode zowel atelier- als presentatieruimte. Tijdens dit project zijn de grenzen tussen de verschillende artistieke disciplines doorbroken. Er was veel ruimte voor onderzoek en nieuwe ontwikkelingen. Het werk dat is ontstaan uit dit kunstproject, zal in deze expositie aangevuld worden met de eigen werken van de exposerende kunstenaars. Tijdens het openingswoord op zondag 30 september zullen Tanja Smeets en de exposerende kunstenaars meer vertellen over het kunstproject.

Geheimen van de natuur

June
30
t/m 26 Aug

Geheimen van de natuur

Expo # 38 - 2018In deze expositie fungeert de natuur als inspiratiebron. Naast de voortdurende groeiprocessen en veranderingen bevinden zich andere elementen in deze spannende omgeving. Muziek, onbekende wezens, herinneringen aan vroeger, loslopende fantasieën, grootsheid en kleinheid, en dat allemaal gevangen in de werken van vier kunstenaars. De melodie van de natuur wordt vertaald naar het platte vlak. De resten van skeletten krijgen een nieuw fantasievol leven. Bewerkte materialen worden opnieuw tot leven gewekt. De meest onverwachte bewoners van de natuur komen om het hoekje kijken. Om al deze schoonheden van de natuur op je in te laten werken, zal je zelf een kijkje moeten komen nemen.

Transformeren

May
05
t/m 24 Jun

Transformeren

Expo # 37 - 2018Er vinden transformaties plaats tussen materialen, beelden en objecten. Beelden die wij traditioneel herkennen, veranderen naar een totaal nieuw beeld. Meerdere fotografiebeelden van één bepaalde plek vormen samen een nieuw beeld. Een afwasfles wordt een onderdeel van een bewegende stad. Schilderen gebeurt met was, pigment en met de omgeving als ondergrond. Deels herkenbare gebouwen in combinatie met geribbeld karton vormen een bijna abstract architectonisch beeld. Wil je als kijker begrijpen wat je ziet, dan heb je naast de herkenningspunten je fantasie nodig.

Lijnenspel

March
10
t/m 29 Apr

Lijnenspel

Expo # 36 - 2018Vijf exposanten met een grote verscheidenheid aan werken. Wandobjecten met verrassende plooien, kreukels, kleur en glans. Kleurige en speelse miniatuurobjecten die een landschap vormen. Collages van hout en papier, verstilde beelden uit de online wereld. Fotografie van straatbeelden met duidelijke contrasten en lijnen. En hele grote donuts waar je op kunt zitten en liggen.

Design

January
13
t/m 4 Mar

Design

Expo # 35 - 2018Negen designers - ex-studenten van de Design Academy Eindhoven - laten hun eindexamenwerken uit 2017 zien. De expositie omvat een grote verscheidenheid aan werken die bestaan uit meubelen, fotografie, keramiek, 3d geprinte objecten, tassen en hoeden. Voor iedereen is er weer iets interessants te zien.
<< eerste < vorige   Pagina 2 van 6   volgende > laatste >>
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief