Home » Exposities bij Galerie Pouloeuff

Exposities bij Galerie Pouloeuff

Op deze pagina vind je een overzicht van onze exposities, de huidige en de exposities die al geweest zijn. Er zijn gemiddeld vijf exposities per jaar. Er zijn dus regelmatig nieuwe inspirerende werken te zien.

Droomwereld

May
01
t/m 27 Jun

Droomwereld

Expo # 51 - 2021Deze duo-expositie omvat schilderijen en sculpturen. De twee kunstenaars maken schilderijen die beelden laten zien die niet de werkelijkheid tonen. Surrealistische beelden van waanvoorstellingen en abstracte ritmische bewegingen uit een imaginaire werkelijkheid voelen aan als een droomwereld. Naast de schilderijen toont Krijn Kroes ook abstracte gekleurde keramieksculpturen. Beide kunstenaars brengen met hun werk de kijker in verwarring en zij willen ons prikkelen om beter te kijken. Om de schoonheid in onze omgeving en mooie momenten in ons leven te zien. Misschien verder te kijken dan wat zich aan de oppervlakte bevindt.

Vrijheid van nu

January
24
t/m 28 Mar

Vrijheid van nu

Expo # 50 - 2021In 2020 stond ‘75 jaar vrijheid’ centraal. 75 jaar na de bevrijding van de Tweede Wereld Oorlog. Naar aanleiding hiervan hadden wij in april 2020 een expositie gepland ‘Vrijheid van nu’ die helaas toen niet door kon gaan in verband met de pandemie. Nu gaan wij deze expositie alsnog presenteren. Met nog steeds het uitgangspunt ‘Vrijheid van nu’. Vijf jonge kunstenaars onderzoeken hun eigen associaties rondom het begrip ‘vrijheid’ binnen hun werk.

Licht 2020

November
14
t/m 17 Jan

Licht 2020

Expo # 49 - 2020In deze LICHT expositie brengen vier kunstenaars tijdens de donkere maanden van het jaar licht in Galerie Pouloeuff. Licht in de letterlijke zin door het verlichten van de ruimte door grote stalen frames en kleine gekleurde glaspanelen. Maar ook wordt er een licht geworpen op onze digitale wereld en hoe wij hier mee omgaan. Poëzie en de rol van licht in de kunstgeschiedenis worden aangehaald, bekeken vanaf een windmolen. Als toeschouwer wordt het lastig om je niet door het licht te laten meevoeren.

Residentie-Masterclass Keep an Eye Spacemakers #3

Expo # 48 - 2020In deze expositie worden werken getoond die gemaakt zijn tijdens de residentie-masterclass Keep an Eye Spacemakers #3. De kunstenaars Jesse Strikwerda, Mirthe Klück, Pip Passchier en Mariska Koolen hebben meer dan drie weken in Galerie Pouloeuff samen gegeten, gewerkt en met begeleiding van Ad de Jong gezocht naar nieuwe wegen in hun dagelijkse praktijk van werken. Om zo tot nieuwe inzichten en manieren van werken te komen en een stap in hun ontwikkeling te zetten als een bredere basis voor hun kunstenaarschap.

Zoom in

June
13
t/m 23 Aug

Zoom in

Expo # 47 - 2020Kom dichterbij, en bewonder de gelaagdheden van een werk. Is het fotografie of schilderkunst? Nagebootst of echt? Inzoomen op textiel en dat uitvergroten in grote schilderijen. Objecten komen tot leven, veranderen en vergaan. In de fotografie wordt de natuur geïmiteerd door technologie. De werken laten ons stilstaan en nadenken over wat we nu werkelijk zien. Natuurlijke elementen spelen hierbij een rol; een bepaalde lichtinval, invloeden van buitenaf die voor verval zorgen, de nabootsing van water. Neem de tijd, zoom in.

Menselijk

January
25
t/m 1 Jun

Menselijk

Expo # 46 - 2020Wat betekent het om mens te zijn? Hoe staan we in relatie tot elkaar? En hoe verhouden wij ons tot robots die steeds meer op ons gaan lijken? Het zijn vragen die de kunstenaars onderzoeken en in beeld brengen tijdens de expositie ‘Menselijk’.

Licht '19

November
17
t/m 19 Jan

Licht '19

Expo # 45 - 2019Bij deze expositie wordt het thema licht vanuit verschillende invalshoeken benaderd. De kunstenaars vertalen hun perspectieven o.a. via videoprojectie, fotografie, handgeweven textiel en spiegels. De kunstwerken bieden een doorgang naar een andere wereld, bevragen de (collectieve) waarneming, onderzoeken kleur en vlak op speelse wijze, tonen de schoonheid van de natuur en de symbolische waarde van licht. Kom licht opnieuw ervaren bij galerie Pouloeuff.

Spacemakers #2

September
28
t/m 3 Nov

Spacemakers #2

Expo # 44 - 2019Deze expositie toont het resultaat van de Masterclass Keep an Eye Spacemakers #2. Gedurende september 2019 werkten 5 kunstenaars met hun eigen stijl, materiaal en conceptuele ideeën in de ruimte van Galerie Pouloeuff aan nieuw werk. Ze werden tijdens deze masterclass begeleid door beeldend kunstenaar Marjolijn de Wit. De galerie was tijdens het creatieproces zowel atelier- als presentatieruimte.

Licht. Vervaging.

June
14
t/m 18 Aug

Licht. Vervaging.

Expo # 43 - 2019In deze expositie gaan de woorden 'Licht' en 'Vervaging' samen. In de mist vervagen de menselijke contouren. Door de transparantie van textiel vervaagt het licht door de zitting van de stoel. Woorden vervagen in een doorzichtig geweven werk. Gebruiksvoorwerpen worden in een ander licht geplaatst waardoor ons oorspronkelijk beeld vervaagt.

Schone Schijn

April
06
t/m 11 Jun

Schone Schijn

Expo # 42 - 2019In de expositie 'Schone Schijn' speelt licht een belangrijke rol en is er aandacht voor het ongewone. Zo worden bijvoorbeeld de grenzen tussen het platte vlak en de driedimensionale ruimte vaag. De werken tonen verrassende perspectieven en de schoonheid van het onverwachte.
<< eerste < vorige   Pagina 2 van 7   volgende > laatste >>
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief