Home » Exposities » Tussen Kunst & Robots

Tussen Kunst & Robots

Exponr: 6 - 2012

Vanaf 12 oktober kan het zo maar gebeuren dat robots infiltreren in de sector van kunst en cultuur. Dit natuurlijk in Galerie Pouloeuff... Opnieuw vier jonge talentvolle kunstenaars die hun blik op de wereld laten zien. Dat dit door robots gebeurt, zal zeker verbazen.

Monique Boncz

Monique Boncz is een glasmozaïek kunstenares, die met haar werk een illusie creëert met golvend, vloeibaar glas; kleurrijk en organisch. Elk materiaal vergt zijn eigen bewerking en heeft zijn eigen mogelijkheden en beperkingen. Het experimenteren met textuur, kleur en het combineren van de verschillende materialen is bij elk kunstwerk weer een uitdaging voor haar. Meer over Monique.

 

Mirka Farabegoli

Mirka Farabegoli toont in haar intrigerende tekeningen het alledaagse spanningsveld tussen het alledaagse en het wonderlijke. Mythische beelden uit verschillende culturen vermengen zich met archiefbeelden, krantenfoto’s en persoonlijke ervaringen en versmelten zo tot een nieuwe werkelijkheid. Zij werd genomineerd voor de ArtOlive Jong Talent Award 2009 en de Aanzet! 2009. Meer over Mirka.

 

Paul Tas

Het werk van Paul Tas omvat verschillende concepten en objecten. Ieder werk heeft zijn eigen verhaal. In zijn sculpturen, vazen en skulls verwerkt Paul Tas afvalmateriaal tot Expensive Trash. En onder de titel ‘We are the BEEB and we understand the angry you!’ maakt hij een unieke collectie robots, waarvan een gedeelte met groot succes de wereld rondreist. Meer over Paul.

 

Zindzi Wijminga

Zindzi Wijminga ontwerpt juweeltjes van sieraden. In haar collectie 'Fossils Of A Dream' krijgt plastic wegwerpbestek een nieuw leven. Door het massa-geproduceerde gebruiksvoorwerk opnieuw te smelten en te bewerken geeft zij het materiaal de kans zijn eigen verhaal te vertellen. Meer over Zindzi.

Monique Boncz
Monique Boncz

Openingstijden

De expositie is van 12 oktober tot en met 7 januari 2013 te bekijken.

Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief