Home » Exposities » De stemming van het moment

De stemming van het moment

Exponr: 12 - 2014

Vijf verschillende kunstenaars brengen toeschouwers in verschillende stemmingen. En zij (de kunstenaars) laten zien wat zij zelf hiermee hebben.

Van 7 maart tot en met 4 mei is er in Galerie Pouloeuff weer een expositie ingericht met nieuwe werken van 5 verschillende jonge kunstenaars. Minutieus uitgebeelde romantische obsessies met een verbinding van heden en verleden. Vintage stijl gecombineerd met geavanceerde technologie. Toeval en ongecontroleerd vormgeven en kaneel als afrodisiacum. Meer over de exposanten hieronder.

De Galerie is geopend op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Vaak zijn wij ook tussentijds geopend, maar niet op vaste tijden. De route nog een keer hier.

Volg het verloop van de expositie ook hier.

De Galerie en deze expositie worden mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation.

Blijf op de hoogte van komende exposities met onze nieuwsbrief.

De feestelijke opening is op zondag 9 maart van 15.00 tot 17.00 uur. En wordt verricht door Frank Welkenhuysen, taxateur en expert bij het tv-programma 'Tussen Kunst & Kitsch'. Wil je daar graag bij zijn? Dan verzoeken wij je om je even aan te melden, zodat wij rekening kunnen houden met je komst!

Alle vijf exposanten

  • Natalia Ossef

Binnen haar schilderijen stelt Natalia zichzelf de vraag in hoeverre identiteit is af te lezen aan het uiterlijk van het individu en in hoeverre de context belangrijk is. In haar werk kan zij de veranderingen aanbrengen in zowel uiterlijk van de mens als de context en zodoende proberen deze vraag te beantwoorden. Door de hedendaagse tijd te verbinden met het verleden heeft zij de kleur en het formaat toegepast die geïnspireerd zijn op oude ansichtkaart en oude foto’s. Meer over Natalia.

  • Daan de Jong

Daan heeft een fascinatie voor het uitbeelden van de stemming van het moment en heeft een typische romantische obsessies voor kasteelruïnes en wolken. Dit legt hij minutieus vast in zijn schilderijen. Het grootste deel van zijn werk is geïnspireerd op ervaringen in het buitenland. Het luisteren van muziek die past bij de sfeer die hij in een werk probeert te vangen is voor hem essentieel om in de juiste stemming te komen. Door het voortdurend gelijktijdig luisteren en schilderen is hij steeds meer de overeenkomsten tussen muziek en beeldende kunst gaan zien (synesthesie). Meer over Daan.

  • Monique Horsman

De sieraden van Monique laten zien wat zij dagelijks ziet. De kenmerken en functies van bepaalde objecten of een detail hiervan. Het combineren van vintage stijl met de geavanceerde technologie van vandaag. Een uniek patroon met verschillende elementen dat samengevoegd sterk en levendig is. Ontworpen naar een draagbaar sieraad met schoonheid, elegantie en kracht. Meer over Monique.

  • Fleur Ouwerkerk

Het werk van Fleur varieert van fotografie tot (geweven) ruimtelijk werk. De materialen ondergaan een transformatie, of krijgen een nieuwe identiteit door diens toepassing. De serie werken die zij exposeert zijn ontstaan na haar beeldend onderzoek naar het onderwerp afrodisiaca. Gevangen door het woord en diens interessante betekenis is zij door de samenhang van geur en smaak uitgekomen op wat voor haar HET afrodisiacum is; kaneel. Meer over Fleur.

  • Pascal Smelik

Pascal maakt in zijn werk “Kaarsrecht” krukjes, glazen en kandelaars van kaarsvet. In het ontwerpproces spelen “ toeval” en ongecontroleerd vormgeven een grote rol. Vloeibaar kaarsvet en water zijn de ingrediënten. Door het aangaan van de uitdaging van het experiment, die ook de risico's en de "fouten" omvat, blijft zijn proces altijd intrigerend en dynamisch. Meer over Pascal.

 

Lees hier deze nieuwsbrief!
Lees hier deze nieuwsbrief!Schrijf je in voor onze nieuwsbrief