Home » Exposities » Interpretaties van de echte wereld

Interpretaties van de echte wereld

Exponr: 13 - 2014

Vijf kunstenaressen op een zoektocht naar het karakter van ontwikkelingen, processen en metamorfosen.

Van 9 mei tot en met 22 juni laten vijf kunstenaressen in Galerie Pouloeuff een expositie zien met fictieve bouwsels, onbekende stedelijke landschappen, grote donkere mannen met priemende ogen, elementen en sensaties uit de natuur. Het proces is gekopieerd, gemanipuleerd en opnieuw samengevoegd met een stukje vrolijkheid als dekmantel voor basale vragen. Alles over de exposanten hieronder.

De Galerie is geopend op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Vaak zijn wij ook tussentijds geopend, maar niet op vaste tijden. De route nog een keer hier.

Volg het verloop van de expositie ook hier.

De Galerie en deze expositie worden mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation.

Blijf op de hoogte van komende exposities met onze nieuwsbrief.

De feestelijke opening was op zondag 11 mei van 14.00 tot 17.00 uur. Wil je graag bij volgende openingen zijn? Dan verzoeken wij je om je even aan te melden, zodat wij rekening kunnen houden met je komst!

'Onze' vijf kunstenaressen

  • Iris Frerichs

Iris laat in haar tekeningen fictieve bouwsels en onbekende stedelijke landschappen zien. Zij onderzoekt het karakter van ontwikkelingen, processen en metamorfosen. Niets staat voor eeuwig stil, alles is onderdeel van een netwerk lopende processen. Continu opnieuw. In elk werk zoekt ze naar het weergeven van een situatie waarin de spanning in een ontwikkeling opgelopen is en de richting van het verdere verloop nog niet zeker. Meer over Iris.

  • RaQuel van Haver

RaQuel maakt monumentale schilderijen. Donkere doorwerkte doeken met dikke olieverfkorsten. Trotse mannen met priemende blikken in een stedelijke setting. De werken laten een wereld zien waarin de behoefte aan identiteit een groot issue is. Verschillende culturele achtergronden fuseren met elkaar. Meer over RaQuel.

  • Daphne Riedijk

De beelden van Daphne hebben een dubbelheid in uitstraling. In haar werk is vrolijkheid de dekmantel voor basale levensvragen. Haar werk gaat over het menselijke gedrag van aantrekken en afstoten. De menselijke (on)vrijheid. Om de zware zaken wat te luchten, voegt zij in haar werken een dosis humor toe. Meer over Daphne.

  • Jessica Skowroneck

De schilderijen van Jessica gaan over sensaties en elementen uit de natuur. De schilderijen zijn lichamelijke vertalingen van deze sensaties; omgezet via haar lichaam in kleur en verf. Door deze vertaling is er in het werk geen verband met een bepaalde plek of herinnering uit het verleden, maar presenteert elk schilderij een directe ervaring op zichzelf. Meer over Jessica.

  • Maryvonne Wellen

De sieraden van Maryvonne ontstaan door verschillende sieraden uit verschillende genres, tijden en plaatsen ter wereld als uitgangspunt te nemen. Traditionele, etnische en designerstukken. Deze worden digitaal gekopieerd, gecombineerd, gemanipuleerd en opnieuw samengevoegd. Via 3d printen ontstaat het nieuwe sieraad. Meer over Maryvonne.

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief