Home » Exposities » Specifieke omstandigheden; specifieke oplossingen

Specifieke omstandigheden; specifieke oplossingen

Exponr: 14 - 2014

Specifieke omstandigheden; specifieke oplossingen. Die weer interessante kunstwerken hebben opgeleverd van 4 kunstenaars en 2 ontwerpers. Van 27 juni tot en met 7 september 2014 is er werk te zien van 4 kunstenaars en 2 product designers in Galerie Pouloeuff. Zij laten kwetsbare mensen zien die wonen in stadsstapelingen, waar wandkleden hen beschermen tegen kou en gehorigheid. En minimalistische vormen overgaan naar een fantasiewereld in porselein. Meer over de exposanten hieronder.

Officiƫle opening:

De feestelijke opening was op zondag 29 juni van 14.00 tot 17.00 uur en werd verricht door Jet Vermaning; kunstadviseur bij Qkunst. Wil je graag bij volgende openingen zijn? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Zo blijf je op de hoogte van onze activiteiten.

De Galerie is geopend op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Vaak zijn wij ook tussentijds geopend, maar niet op vaste tijden.

De Galerie en deze expositie worden mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation.

 

Exposanten

Esther Koetse

De tekeningen van Esther gaan over emotie. Subtiel weergegeven door een mensfiguur verzonken in gedachten. Of direct via de huid te laten zien hoe iemand zich van binnen voelt. Gevoelige en fijne tekeningen waarbij de expressie heftig overkomt. Meer over Esther.


Marcel Brons

Als documentaire fotograaf laat Marcel in Kovjor een onderdeel zien uit het dagelijkse Russische leven; wandtapijten. In de jaren 60 en 70 gaven deze tapijten warmte en isolatie in de ijskoude gehorige flatgebouwen. Ze waren een symbool van welvaart. Nu zijn ze onderwerp van spot bij de jonge generatie Russen. Meer over Marcel.

Evelien de Goeij

In haar krastekeningen maakt Evelien stadsstapelingen. Opstapelingen van huizen en gebouwen. Dicht op- en boven elkaar levende mensen in wolkenkrabbers, flats vol schotels en huizen die op- en aan elkaar gebouwd zijn van allerlei soorten materialen. Meer over Evelien.

Danielle Vroemen

Danielle maakt sieraden geïnspireerd op “platonische lichamen”. Dit zijn wiskundige figuren waarvan de kubus de bekendste is. Hieraan heeft zij haar eigen draai gegeven waardoor het werk een minimalistische en grafische uitstraling heeft gekregen. Meer over Danielle.

Lies Arts en Bram van Leeuwenstein

Als product designers laten Lies en Bram een gezamenlijk bedacht en gemaakt servies zien. “Little White World”. Een fantasiewereld in porselein waar de bomen en dieren worden gebruikt als decor waar in verhouding te grote gerechten kleur geven aan het witte sprookjesachtige landschap. Meer over Lies en Bram.

 




Schrijf je in voor onze nieuwsbrief