Home » Exposities » Herkenning en vervreemding

Herkenning en vervreemding

Exponr: 15 - 2014

Vier kunstenaars laten de toeschouwer nadenken over wat ze zien. Is het echt wat je ziet?

Vier kunstenaars roepen vele vragen op bij de toeschouwers. Met als belangrijkste: 'Wat is de werkelijkheid?' Van 12 september tot en met 9 november is er bij Galerie Pouloeuff een expositie te zien met werken van vier kunstenaars. Is het mogelijk om het perfecte ontwerp te maken? Projecteren wij onze eigen ervaringen op dingen en plaatsen die wij niet goed kunnen onderscheiden? Is de alledaagse werkelijkheid een geromantiseerd verhaal vol betekenis en symbolen? De toeschouwer blijft hangen tussen herkenning en vervreemding. Meer over de kuntenaars hieronder.

De Galerie is geopend op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Vaak zijn wij ook tussentijds geopend, maar niet op vaste tijden. De route nog een keer hier.

De Galerie en deze expositie worden mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation.

Volg deze expositie en andere kunstnieuwtjes ook op ons BLOG!!!

Blijf op de hoogte van komende exposities met onze nieuwsbrief.

De feestelijke opening is op zondag 14 september van 14.00 tot 17.00 uur en wordt verricht door de kunstenaars zelf, die een korte inleiding geven over hun werk. Wil je daar graag bij zijn? Dan verzoeken wij je om je even aan te melden, zodat wij rekening kunnen houden met je komst!

Vier maal jong talent voor het voetlicht

  • Merel Bekking

De toegepaste hedendaagse gebruiksvoorwerpen van Merel zijn Researchbased Design. Een onderwerp wordt volledig uitgediept en van alle kanten onderzocht voordat een ontwerp tot stand komt. Dit leidt tot de formule voor een perfect ontwerp voor o.a. rode schalen en bijzondere kandelaars. Meer over Merel.

Totdat de nieuwe nieuwsbrief uitkomt, hier nog even het vorige exemplaar...

  • Nathalie Duivenvoorden

In de tekeningen van Nathalie ervaar je het eenmalige bijzondere moment op een bepaalde plek. Veroorzaakt door de valling van het licht en de objecten van de omgeving. Verbeelding en werkelijkheid gaan met de kijker aan de haal. Verschuilt zich iemand in de struiken of is het een projectie van je eigen ervaringen……. Meer over Nathalie.

  • Mathieu Klomp

Het ruimtelijk werk van Mathieu is gemaakt van plastic dat refereert aan marmer. Het werk is vermengd met theatrale verhalende bombarie en verstillende kwetsbaarheid. Heldere verhalen worden vervangen door open vragen. Wat nu wanneer de ruiter aan het opstappen is en het paard eigenlijk gewoon wil grazen? Meer over Mathieu.

  • Guy Vording

In het werk van Guy komen oude en vergeten historische gebeurtenissen aan de orde waaraan hij een eigen werkelijkheid aan toe heeft gevoegd. Gebeurtenissen gevonden in oude kranten, boeken en tijdschriften; en weergegeven in verfijnde tekeningen en collages. Meer over Guy.

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief