Home » Exposities » Werken naar de waarneming

Werken naar de waarneming

Exponr: 16 - 2014

Drie kunstenaars met hun leermeester, twee product designers en vier production designers vormen samen een expositie met ver-/halend werk.

Van 14 november tot en met 4 januari 2015 is er bij Galerie Pouloeuff een expositie te zien met kijkkasten waarin zich wondere werelden bevinden, porselein op een bijzondere manier is weergegeven en 3 jonge kunstenaars die hun leermeester Peter Klashorst hebben meegenomen en van elkaar leren en inspireren. Meer over de kunstenaars hieronder. 

 

 

Donker Collective
Het Donker Collective bestaat uit Fela, Dali en Tun Donker. Samen werken zij vaak aan één schilderij ergens op locatie. Het werk dat zij maken is zeer gevarieerd en heeft niet één stijl. Zij schilderen zoals zij zich voelen en waar zij zin in hebben. Hun werken zijn meestal verhalend. Meer over Fela, Dali en Tun.


 

Peter Klashorst
In 2010 was schilder Peter Klashorst de leermeester van het Donker Collective. In de galerie zijn 3 portretten te zien die zijn voortgekomen uit de expositie S21 die te zien was in 2011 in het Tol Slueng museum in Phnom Penh (Cambodja). Dit project werd gesteund door UNESCO. Klashorst was initiatiefnemer van het kunstenaarscollectief 'After Nature' (1987 – 1995). Meer over Peter.


 

Wanda Entjes
De toegepaste kunst van Wanda is gemaakt van keramiek en porselein. Door vloeibaar porselein te mengen met verschillende voedingsmiddelen, onderzoekt zij nieuwe mogelijkheden en structuren. Dit leidt tot bijzondere producten waaraan vaak een verrassingseffect is meegegeven. Meer over Wanda.

 


 

Amber Rep
Amber experimenteert ook met materialen en vormen binnen haar toegepaste kunst. Voor het werk tafelgoed vervangt zij standaard mallen van klei door mallen van damast (textiel). Dit resulteert in een verfijnde serie serviesgoed van porselein. Meer over Amber.


 

'Kijkkasten' Filmacademie
Tijdens deze expositie zijn er 4 kijkkasten te zien van 4 studenten die in juli 2014 zijn afgestudeerd in de richting Production Design aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. De kijkkasten waren een onderdeel van hun afstuderen. De kijkkasten zijn gemaakt door: Andrea van der Kolk, Nicole Kroes, Merlijn van de Sande en Sebastián Arroyo Hoebens
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief