Home » Exposities » Het alledaagse (anders)

Het alledaagse (anders)

Exponr: 17 - 2015

Van 9 januari tot en met 1 maart worden in Galerie Pouloeuff de werken gepresenteerd van 2 kunstenaars en 7 ontwerpers. Bijzondere onderwerpen komen aan de orde. Hoe wij met onze huisdieren omgaan, wat wij met huisraad doen en wat er gebeurt bij het zitten in bijzondere stoelen.

Twee kunstenaars

De etsen van Mieke Robroeks gaan over het zitten in je eigen luchtbel en de afscheiding tussen de binnen- en buitenwereld.
 Soms blijft deze gesloten, soms is er een lichte opening en soms barst ze open en vervaagt de grens tussen binnen en buiten. Meer over Mieke Robroeks.

Fotograaf Bas van Wieringen struint door Amsterdam, op zoek naar staaltjes onweerstaanbare huisvlijt van mensen die hun best doen de boel in bedwang te houden. In zijn foto’s toont hij vaak doodnormale objecten in ongewone situaties en laat ons achter met vragen als waarom die boomstronk roodgeverfd is of wie zijn planten door de luxaflex heen laat groeien. Lees meer over Bas van Wieringen.

 

Ets van Mieke Robroeks
Ets van Mieke Robroeks

Zeven designers

Tijdens deze expositie is er eindexamen werk 2014 te zien van de Design Academy Eindhoven.

Officiële opening op zondag11 januari

Tijdens de officiële opening op zondag11 januari van 14.00 tot 17.00 uur is er gelegenheid om de kunstenaars en ontwerpers persoonlijk te ontmoeten. Om 15.00 uur zal de uitreiking van de “Pouloeuff Publieks Award” plaatsvinden en willen wij graag met u proosten op het nieuwe jaar.

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief