Home » Exposities » Nieuwsgierigheid

Nieuwsgierigheid

Exponr: 22 - 2015

In de expositie 'Nieuwsgierigheid' van zeer verschillend werkende kunstenaars zien we iets vertrouwds, maar toch moeten we beter kijken om te zien en te begrijpen wat het is. Iedereen ziet een andere waarheid, terwijl we allemaal naar hetzelfde kijken. Het maakt nieuwsgierig.

Wat moet je weten

Feestelijke opening zondag 15 november, van 14.00 tot 17.00 uur

Tijdens de officiële opening op zondag 15 september - van 14.00 tot 17.00 uur - is er gelegenheid om de exposanten persoonlijk te ontmoeten. Om 15.00 uur zullen zij iets vertellen over hun werk.

Periode en openingstijden

De expositie is te zien van 13 november 2015 tot en met 3 januari 2016, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, zondag van 12.00 tot 17.00 uur.


DE ROUTE  
AANMELDEN NIEUWSBRIEF   
@ LEES LAATSTE NIEUWSBRIEF


 

 

Magisch tragisch bos, Inge van Heerde
Magisch tragisch bos, Inge van Heerde

De exposanten

Merel van Engelen

De schilderijen van Merel van Engelen zijn kleurrijk, uitdagend en speels. De strakke lijnen en de losse verftoetsen vormen samen het beeld. De toeschouwer zal langer dan enkele minuten moeten blijven kijken om de schilderijen volledig te ontdekken met zijn of haar ogen. Haar werk gaat over ervaringen van een moment, vertegenwoordigd in het hier en nu.  Zij kiest onderwerpen uit haar direct waarneembare omgeving. De voorstellingen zijn vertrouwd voor de meesten van ons.  Maar ze schildert de voorstellingen zodanig, dat  het ons in staat stelt opnieuw en beter te kijken naar het alledaagse.

Inge van Heerde

Inge van Heerde zoekt in haar fotografiewerk het spanningsveld tussen normaal en abnormaal. Wat is ‘normaal’ eigenlijk en wanneer wordt iets ‘abnormaal’? Haar foto’s hebben een onheilspellende en onvoorspelbare sfeer. Het spanningsveld tussen normaal en abnormaal zoekt van Heerde op in haar werk. Zij wordt geïnspireerd door mensen om haar heen die dingen op verschillende manieren waarnemen en bekijken. Zij put inspiratie uit gekheid en ‘het waanzinnige’ en stelt zich altijd de vraag: is dit inderdaad gekheid en waanzinnig? Wie bepaalt dat eigenlijk? Misschien zijn de mensen die in onze maatschappij als gekken worden bestempeld wel juist de genieën van de wereld.

Mayke Verhoeven

Mayke Verhoeven combineert haar gipsen beelden met gevonden voorwerpen met elk een ander verhaal, die samen weer een nieuw verhaal vormen. Het levert verstilde en mysterieuze installaties op met herinneringen aan levensgeschiedenissen van lang geleden.  Je kunt je afvragen wie hier geweest zijn, wanneer je een van haar ensceneringen betreedt. Verhoeven is gefascineerd door hoe wij onze herinneringen koesteren, conserveren. 

Ruben Jager

De objecten van Ruben Jager hebben een zeer bijzondere huidstructuur. Het geeft een herkenning, maar blijkt toch niet te zijn waar het op lijkt. Het is een spel van ontdekking waarbinnen de puzzelstukjes steeds van vorm veranderen; een proces van creatie, reflectie, en verwondering. Door de jaren heen groeide zijn passie voor het verkennen en verklaren van de wereld uit tot een blik die meer tracht te omvatten dan enkel de natuur; een blik die wordt gekenmerkt door een speelse onderzoekendheid, en die manifesteert als kunstenaarschap.

 

Kam nr. 2, Merel van Engelen
Kam nr. 2, Merel van Engelen
Ruben Jager
Ruben Jager

"These are the sort of things that push you on in music - the curiosity, a passion for new ideas."


Elvis Costello
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief