Home » Exposities » Transformatie

Transformatie

Exponr: 23 - 2016

Van 8 januari tot en met 28 februari worden in Galerie Pouloeuff de werken gepresenteerd van 2 kunstenaars en 6 designers. Aandacht voor materiaal, de omgang tussen mens versus product & ruimte zijn terugkerende thema’s in deze expositie. Opening zondag 10 januari.

Wat moet je weten?

Feestelijke opening zondag 10 januari, van 14.00 tot 17.00 uur

Om 15.00 uur zal tevens de uitreiking van de “Pouloeuff Publieks Award” plaatsvinden en willen wij graag met u proosten op het nieuwe jaar.

Periode en openingstijden

De expositie is te zien van 8 januari tot en met 28 februari 2016, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, zondag van 12.00 tot 17.00 uur.


DE ROUTE   @ AANMELDEN NIEUWSBRIEF   @ LEES LAATSTE NIEUWSBRIEF


 

 

Jan Blank: Bladzijden
Jan Blank: Bladzijden

Twee schilders

Lora Harreveld
De schilderijen van Lora Harreveld zitten vol spanning en mysterie. Het gebruik van de dynamiek en sfeer van verstilde filmbeelden in combinatie met (afval)materiaal rechtstreeks op het doek, resulteert in werken vol contrast en kleur.

Jan Blank
Jan Blank schildert horizonnen, beelden van leegte, eenzaamheid en onaantastbaarheid. Maar het maakt ook nieuwsgierig: ‘Wat ligt er aan het einde van de horizon?’ 

 

Lora Harreveld
Lora Harreveld

Zes ontwerpers

Tijdens deze expositie worden er ook eindexamenwerken geëxposeerd van 6 ontwerpers die in 2015 zijn afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Dit werk was ook te zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. 
 

Paola Sabourin - Composure
Geïnspireerd door de 16e-eeuwse kleedkamers, ontwikkelde Paola Sabourin een kap- en wastafel die onze dagelijkse wasbeurtrituelen naar de rustige heiligdom van de slaapkamer verhuizen.
 

Martin Laforet - The transition of the mould
De relatie tussen mal en afgietsel staat centraal in het werk van Martin Laforet. Alle potenties van deze twee objecten worden ontdekt. 
 

Fiona du Mesnildot - Domestic theatre: The smell of cleanliness
In het werk van Fiona du Mesnildot wordt de samenleving als theaterstuk benaderd, waarbij de scheidslijn tussen echte materie en decor dun wordt. Haar ‘Domestic Theatre’ is een vorm van sociaal design.
 

Vicky Katrin Kuhlmann - Sorry, I am an image thinker
Met de speelblokken van Vicky Katrin Kuhlmann wordt ‘leren’ getransformeerd van ‘woordgericht’ naar een aanpak die alle zintuigen prikkelt. Dyslexie is met dit werk een verlichte manier van denken. 
 

Lousia Zahareas - Screen mutations
Familiewaarden worden in contrast gezet met de steeds meer gedigitaliseerde wereld in het werk van Lousia Zahareas. De gezamenlijke maaltijd krijgt een nieuwe betekenis. 
 

Jeroen van de Gruiter - The passage of light
Jeroen van de Gruiter haalt het publiek uit de waan van de dag, door hun relatie met alledaagse objecten op de proef te stellen. Speelse verandering van kleur en vorm bedriegt het oog.

 

Louisa Zahareas
Louisa Zahareas
Fiona du Mesnildot: Zeepborstels
Fiona du Mesnildot: Zeepborstels

"The most important thing is transforming our minds, for a new way of thinking, a new outlook: we should strive to develop a new inner world."

Dalai Lama

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief