Home » Exposities » 30x30 cm

30x30 cm

Exponr: 27 - 2016

Van 7 september tot en met 9 november wordt in Galerie Pouloeuff een speciaal project gepresenteerd op initiatief van Bart Eysink Smeets(1988). Al het werk wat geƫxposeerd wordt heeft iets te maken met de afmeting 30 x 30 cm. Dit kan een onderdeel of de totale afmeting van het werk zijn. Of een gedachtegang. 13 kunstenaars zijn met het gegeven 30 x 30 cm aan het werk gegaan.

Wat moet je weten?

Officiële opening zondag 11 september van 14.00 tot 17.00 uur.

Om 15.00 uur  is het openingswoord waarbij Bart Eysink Smeets meer zal vertellen over zijn kunstproject 30 x 30 cm. Ook zal de uitreiking plaatsvinden van de “Pouloeuff Publieks Award” augustus 2016.

Periode en openingstijden

De expositie is te zien van 10 september tot en met 6 november 2016, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

 

30x30 cm?

Kunstenaar Bart Eysink Smeets kwam erachter dat 30 x 30 cm de meest voorkomende standaardmaat is in de (centimeters gebruikende) wereld. Alles blijkt (of lijkt) op elkaar afgestemd te zijn en de wereld lijkt uit handige bouwstenen te bestaan. De (enigszins neurotische) behoefte om dingen te rangschikken lijkt opeens bevredigbaar.
Wanneer je spullen op deze maat categoriseert krijg je een dwarsdoorsnede van de fysieke wereld. Een categorisering waarin de functie vervalt en de vorm overblijft.
Bart Eysink Smeets exposeert sculpturen die bestaan uit onderdelen die te maken hebben met 30 x 30 cm.

 

Bart Eysink Smeets: 30x30 cm
Bart Eysink Smeets: 30x30 cm

12 kunstenaars onder de 30

Naast de driedimensionale werken heeft de galerie, in samenwerking met Bart, 12 gastkunstenaars onder de leeftijd van 30 (inderdaad opnieuw een afgebakende categorie) uitgenodigd  om te reageren op zijn bevinding. Interessant is dat deze reacties, in de vorm van tweedimensionale werken, op deze standaard (en daarmee beperkte) maatverhouding zo uiteenlopend zijn. Niet alleen het gebruikte medium is heel divers, denk bijvoorbeeld aan fotografie, schilderkunst of zelfs een psychologische benadering, maar ook de artistieke houding tegenover dit kader varieert. 

Deelnemende gastexposanten

 

Manon Hilberink: Folded Box
Manon Hilberink: Folded Box

Ontmoet de kunstenaars!

Iedereen die de kunstenaars gemist heeft tijdens de opening en of niet bij de opening aanwezig kon zijn, kan alsnog kennis met hen maken. Hierbij een overzicht van de aanwezigheid van de kunstenaars in de galerie voor de komende periode:

 • Zondag 25 september: Bart Eysink Smeet
  -> van 14.00 tot 16.00 uur (onder voorbeh.).
 • Zaterdag 1 oktober: Gijsbert Sijbrand Tinga
  -> de gehele dag.
 • Zaterdag 22 oktober: Dorian Temming
  -> de gehele dag.
 • Zondag 23 oktober: Sophia Bustin
  -> de gehele dag.
 • Zaterdag 5 november: Marie Reintjes en Manon Hilberink
  -> de gehele dag.
 • Zondag 6 november: Janina Schipper en Chantall Heerink
  -> de gehele dag.Ook bij ZevendZes

In de periode van 9 september tot en met 5 november zijn de schilderijen van Jurre Blom, fotografie van Bianca Filius, meubilair van Ka-Lai Chan en het keramiek werk van Jasmin Djerzic te zien bij ZevendZes in Laren

@ NAAR ZEVENENDZES

 

Dorian Temming
Dorian TemmingSchrijf je in voor onze nieuwsbrief