Home » Exposities » Vergankelijkheid & Lichtexpositie

Vergankelijkheid & Lichtexpositie

Exponr: 28 - 2016

Van 12 november tot en met 8 januari 2017 laten zeven jonge exposanten werk zien dat vergankelijkheid van het menselijk bestaan uitdrukt. Tevens vindt er een zogenaamde vensterbank-expositie van lichtkunstwerken plaats. Komt dat zien!

Fotoverslag opening expositie

Tijdens de officiële opening was er gelegenheid alle kunstenaars persoonlijk te ontmoeten. Om 15.00 uur was het openingswoord waarbij de exposanten zichzelf presenteerden. Ook vond uitreiking plaats van de “Pouloeuff Publieks Award” oktober 2016.

 


DE ROUTE   @ AANMELDEN NIEUWSBRIEF   @ LEES LAATSTE NIEUWSBRIEF


 

Vergankelijkheid

Het werk van deze zeven kunstenaars drukt de vergankelijkheid van het menselijk bestaan uit in fragiel servies. ; door natuur die het kunstwerk weer tot zich neemt; de stilte wanneer het ene moment overgaat naar het volgende moment...

Roosmarijn Broersen

Roosmarijn Broersen (1994) wil met haar fotografie zichtbaar maken wat je van binnen kan ervaren wanneer je niet kunt uiten wat je werkelijk wilt. Om deze beelden te maken, werkt zij met fotografie en grafiek. In deze bewerking zoekt zij naar een grens, waarbij zij net niet te ver gaat. Door op precies het juiste moment te stoppen, ontstaat er een spanningsveld in de beelden. Dit spanningsveld is het kantelpunt waar zij naar op zoek is.

Sebastiaan van Weelden

Sebastiaan van Weelden (1986), een rebelse onderzoeker die houdt van het gooien met verf op doek en opzoek is naar de confrontatie met zijn eigen kunnen. Schilderen als een sprong uit een vliegtuig. Zijn werkwijze bestaat voornamelijk uit intuïtief handelen, met als gevolg dat zijn werk vaak snel van richting verandert voordat het zijn werkelijke doel binnen zijn oeuvre gevonden heeft. Veelal schildert hij non onderwerpen maar wordt dat juist het onderwerp van zijn werk. Het maken om te ontdekken.

Daniel van Dijck

Daniel van Dijck (1986) toont de vergankelijkheid en de broosheid van objecten van keramiek. Je hebt de neiging voorzichtig en aarzelend om te gaan met iets dat zo breekbaar en fragiel is. Deze aarzeling kan fungeren als een ontregeling van de ingesleten gewoontes van ons dagelijks leven. Hierdoor ontstaat een verhoogd bewustzijn.

Thijs Rijkers

Thijs Rijkers (1987) legt tijdens het maken van zijn machines een zoektocht af naar antwoorden of de meest gepaste vertaling van het concept. Zijn werk is geïnspireerd op het dagelijks leven of fenomenen die hem opvallen wanneer hij er bij stilstaat. De machine “One Line Story” laat zien hoeveel vierkante meter er uit een pen gehaald kan worden.

Laurie Michel, Geertje Mirjam Smit en Bobby Bo Stips

Laurie Michel (1990), Geertje Mirjam Smit (1992) en Bobby Bo Stips (1988) zijn production designers die in juni 2016 zijn afgestudeerd aan de Filmacademie Amsterdam. Naast het maken van film kregen zij ook een eindexamen opdracht om een drie dimensionaal werk te maken. Dit werd een Totem van 2.00 meter hoog waarbij zij een onderwerp moesten aankaarten die de kijker aan het denken zou zetten. Dit zijn drie totaal verschillende totems geworden. Niet alleen in materiaal maar ook in zienswijze.

 


 

 

Geertje Mirjam Smit
Geertje Mirjam Smit

Extra in december: Vensterbank-lichtexpositie

Naast de lopende expositie ”Vergankelijkheid” is er speciaal in de donkere feestmaand december een vensterbank-expositie met lichtkunstwerken. Op de 10 vensterbanken van het gehele pand zullen aan de binnenzijde lichtkunstwerken worden geplaatst van jonge kunstenaars en designers.

Deelnemende kunstenaars

Mayke Verhoeven: Suikerbeelden
Gonneke Prak: Organische stad
Joyce Overheul: Dr. Pill
Jan Blank: Basaltblokken
Sanne Wolthaus: Mute
Henk-Sjoerd Hinrichs: Helsinki Blue
Rosa van den Hove: Couveuse
Leonie Werts: Beambox (I.s.m. Nick Meeuws)
Tim van der Loo
:
Fragmented Luster

 

Kijk hier voor   meer informatie.

 


 

 

Dr. Pill, Joyce Overheul (fotograaf Jeroen Arians)
Dr. Pill, Joyce Overheul (fotograaf Jeroen Arians)

Ook bij ZevendZes

In de periode van 9 september tot en met 7 januari 2017 zijn de schilderijen van Jurre Blom, fotografie van Bianca Filius, meubilair van Ka-Lai Chan en het keramiek werk van Jasmin Djerzic te zien bij ZevendZes in Laren

NAAR ZEVENENDZES

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief