Home » Exposities » Licht

Licht

Exponr: 34 - 2017

Sint Maarten. De dagen worden donker en de magie van de vroege nacht wordt versterkt door kinderen die met lichtwerken langs de deur gaan. Ook Galerie Pouloeuff zal vanaf 11 november in het teken staan van het licht dat de duisterins tart, dat ons doet zien en dat aan ons schoonheid openbaart.

Officiële opening:

Zondag 12 november
van 14.00 tot 17.00 uur

Om 15.00 uur zullen de kunstenaars zichzelf voorstellen tijdens het openingswoord. Tevens zal de uitreiking van de “Pouloeuff Publieks Award” oktober 2017 plaatsvinden.

Periode en openingstijden
De expositie is te zien van 11 november 2017 tot en met 7 januari 2018 in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting.
Openingstijden: vr & za: 11-17.00 uur / zo: 12-17.00 uur

 

Adin Basoe: Anonimiteit versus Eenzaamheid
Adin Basoe: Anonimiteit versus Eenzaamheid

Exposanten:

Vivian Ammerlaan (1994) in de geënsceneerde fotocompositie “Waanplekken” komen hitte van de zon en extreme kou van de zee bij elkaar.

Adin Basoe (1990) presenteert de lichtinstallatie “Anonimiteit versus Eenzaamheid”. Een pixel animatie op een digitaal beeldscherm.

Mara Buur (1992) toont de videomapping installatie “Don’t Hurt Yourself” van textiel over de verstoorde balans in het klimaat.

Emma Bijkerk (1991) schilderijen waarbij reflectie en licht een grote rol spelen. Een wereld van plastic en metalen objecten, niet gemaakt om hun schoonheid, maar om het praktische ervan

Paul Höhner (1991) een lamp die de verborgen schoonheid van de lege ruimtes van de bloemkool in het spotlicht zet

Jaleesa Mallée (1992) laat via de lichtkrant teksten voorbijkomen die zij als buitenstaander opvangt tussen een spreker en een ontvanger.

Martina Turini (1990) sieraden gemaakt van bij hersenonderzoek gebruikte electroden. Materialen vol van gedachten en dromen.

 

Vivian Ammerlaan
Vivian Ammerlaan

Ontmoet de kunstenaars

Natuurlijk is iedereen aanwezig tijdens de opening, maar ook daarna bestaat er op verschillende momenten de mogelijkheid om een van de exposanten te ontmoeten in onze galerie:

Zaterdag 16 december: Mara Buur; Martina Turini (met workshop); Adin Basoe, Jaleesa Mallée

 

Kom dus naar Galerie Pouleuff!

En bekijk onze nieuwe expositie van 11 november 2017 tot en met 7 januari 2018.

(Let op: de galerie is tijdens de feestdagen gesloten van zondag 24 december tot en met zondag 31 december.)
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief