Home » Exposities » Transformeren

Transformeren

Exponr: 37 - 2018

Er vinden transformaties plaats tussen materialen, beelden en objecten. Beelden die wij traditioneel herkennen, veranderen naar een totaal nieuw beeld. Meerdere fotografiebeelden van één bepaalde plek vormen samen een nieuw beeld. Een afwasfles wordt een onderdeel van een bewegende stad. Schilderen gebeurt met was, pigment en met de omgeving als ondergrond. Deels herkenbare gebouwen in combinatie met geribbeld karton vormen een bijna abstract architectonisch beeld. Wil je als kijker begrijpen wat je ziet, dan heb je naast de herkenningspunten je fantasie nodig.

Officiële opening:

Zondag 6 mei
van 14.00 tot 17.00 uur

Om 15.00 uur tijdens het openingswoord zal de uitreiking van de “Pouloeuff Publieks Award” april 2017 plaatsvinden.

Periode en openingstijden
De expositie is te zien van 5 mei t/m 24 juni 2018 in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting.
Openingstijden: vr & za: 11-17.00 uur / zo: 12-17.00 uur

 

Yara de Kok
Yara de Kok

Exposanten:

Lukas de Kort (1988) een fotoserie over wat een plek is. Niet verbeeld in één enkel moment, maar meerdere foto’s letterlijk over elkaar heen in een soortgelijke compositie.

Vaida Valanciunaite (1992) schilderen, maar dan met was en pigment. Op verschillende materialen als ondergrond. Hierdoor ontstaan patroonoppervlaktes waar je aan wilt zitten. Het intrigeert.

Yara de Kok (1993) de collages zien eruit als vervreemde ruimtes. Deels herkenbaar als een gebouw gecombineerd met verschillende materialen. De herkenningspunten en fantasie van de kijker doet begrijpen wat je ziet.

Jelijn Verhoeven (1995) een esthetische, positieve en kleurrijke fantasie wereld waarin plastic objecten en synthetische materialen de hoofdrol spelen.

 

Lukas de Kort
Lukas de Kort

Ontmoet de kunstenaars

Natuurlijk is iedereen aanwezig tijdens de opening, maar ook daarna bestaat er op verschillende momenten de mogelijkheid om een van de exposanten te ontmoeten in onze galerie: Deze data worden binnenkort gemeld.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief