Home » Exposities » Spacemakers

Spacemakers

Exponr: 39 - 2018

Deze expositie toont het resultaat van het kunstproject Keep an Eye Spacemakers. De vijf exposerende kunstenaars hebben de hele maand september vanuit hun eigen stijl, materiaalgebruik en conceptuele ideeën samengewerkt in Galerie Pouloeuff onder begeleiding van kunstenaar Tanja Smeets. De galerie was in deze periode zowel atelier- als presentatieruimte. Tijdens dit project zijn de grenzen tussen de verschillende artistieke disciplines doorbroken. Er was veel ruimte voor onderzoek en nieuwe ontwikkelingen. Het werk dat is ontstaan uit dit kunstproject, zal in deze expositie aangevuld worden met de eigen werken van de exposerende kunstenaars. Tijdens het openingswoord op zondag 30 september zullen Tanja Smeets en de exposerende kunstenaars meer vertellen over het kunstproject.

Officiële opening:

Zondag 30 september van 14.00 tot 17.00 uur

Om 15.00 uur zal tijdens het openingswoord de uitreiking van de Pouloeuff Publieks Award augustus 2018 plaatsvinden.

Periode en openingstijden
De expositie is te zien van 28 september t/m 4 november 2018 in Galerie Pouloeuff midden in de prachtige in Vesting Naarden.
Openingstijden: vr & za: 11.00-17.00 uur / zo: 12.00-17.00 uur

Projectinfo:


Of check: Informatie Keep an Eye Spacemakers

 

De Exposanten

Krisztina Czika (1990)
Afvalpapier uit Naarden Vesting is verwerkt tot een geluidsculptureninstallatie. Bezoekers mogen in het proces deelnemen door de instrumenten te bespelen.

Inge van Heerde (1986)
De foto’s tonen beelden waarop vaak 1 persoon vervreemdend te zien is in een herkenbare omgeving. Vaak heerst er een onheilspellende sfeer.

Ruben Jager (1991)
Organisch aandoende sculpturen van klei en gips geïnspireerd op natuurlijke structuren en patronen uit de wereld om ons heen. Het werk heeft het karakter van fossielen en lijkt op schelpen of gesteente.

Jaap Kamsma (1986)
Omvangrijke schilderijen en tekeningen waarin dieren een belangrijke rol spelen te midden van stedelijke omgevingen die zijn doordrenkt van een nostalgische sfeer.

Joyce ter Weele (1988)
Abstracte, muurvullende tekeningen met diverse tekenmaterialen en technieken gemaakt waarin figuratieve fragmenten zijn te ontdekken.Lees hier meer over Keep an Eye Spacemakers >

Begeleidend kunstenaar: Tanja Smeets

Tanja Smeets werkt zowel nationaal als internationaal aan projecten en installaties in musea, tentoonstellingsruimtes en de publieke ruimte. In haar beelden laat zij grote structuren groeien langs muren en plafonds, de ruimte in. Zij verkent in haar werk deze groeiprocessen, zowel in de openbare ruimte als in tentoonstellingen. Tijdens de opbouw van de installatie verweeft zij de structuren steeds verder met de architectonische omgeving, totdat het werk een schijnbaar vanzelfsprekende plek gaat innemen en autonoom door lijkt te groeien.

Het werk van Tanja Smeets is opgenomen in de collecties van het Henan Museum in China, het Textiel Museum in Tilburg en Centraal Museum Utrecht. Haar werk is gepresenteerd in Museum Vizcaya in Miami (USA), museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, tthe Gyonggi International Ceramics Biennale, Icheon (South Korea) en in het Museum of Arts and Design in New York (USA).

Lees hier ons interview met Tanja over haar werk en dit project.

 

 

Ontmoet de kunstenaars:

Natuurlijk is iedereen aanwezig tijdens de opening, maar ook daarna bestaat er op verschillende momenten de mogelijkheid om een van de exposanten te ontmoeten in onze galerie. Hieronder vindt je wie er wanneer is:

Zondag 4 november zijn alle exposanten vanaf 12.00 uur aanwezig in de galerie.

 

Werk van Joyce ter Weele
Werk van Joyce ter WeeleSchrijf je in voor onze nieuwsbrief