Home » Exposities » Spelen met Licht

Spelen met Licht

Exponr: 40 - 2018

Galerie Pouloeuff licht de donkere wintermaanden in Naarden-Vesting op met een nieuwe expositie. In deze bijzondere presentatie worden objecten getoond waarin licht verwerkt is of die op een andere manier over licht gaan. Zo wordt er met licht geschilderd in analoge fotobeelden, bepalen de bewegingen van de bezoeker een kleurenspel en imiteert het spiegelend oppervlak van bewegend materiaal natuurverschijnselen, zoals reflecties op kabbelend water. Er ontstaat een sfeervolle interactie, waarbij de ervaring van de bezoeker centraal staat. De getoonde werken vormen een samenspel van licht, en dat licht speelt ook weer met de objecten zelf. Het werk van de zes kunstenaars kan na sluitingstijd van de galerie nog van buitenaf bewonderd worden.

Officiƫle opening:

Zondag 18 november van 14.00 tot 17.00 uur


Om 15.00 uur zullen de kunstenaars zichzelf presenteren bij het openingswoord. En dan zal ook de uitreiking van de Pouloeuff Publieks Award oktober 2018 plaatsvinden.


Periode en openingstijden
De expositie is te zien van 17 november 2018 t/m 20 januari 2019 in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting.
Openingstijden: vr & za: 11.00-17.00 uur / zo: 12.00-17.00 uur

 

Iris Janssen: 'Roots'

De exposanten

Jule Cats (1993) stelt handgemaakte lichtkolommen samen met contrasterende materialen, zoals beton en plexiglas. Ze gaan over het vasthouden en loslaten van herinneringen.

Iris Janssen (1990) manipuleert analoge fotografische beelden met ontwikkelvloeistof. De beelden visualiseren het verstrijken van de tijd, omdat ze uiteindelijk zullen verdwijnen door blootstelling aan licht.

Jacqueline Cuperus (1990) toont een bonte verzameling van gekleurd licht en organische vormen. Door als bezoeker van positie te veranderen krijgt het beeld een andere kleur. Zo ontstaat interactie met het werk.

Sander Hagelaar
(1991) construeert een installatie, geïnspireerd op natuurverschijnselen, zoals reflecties op kabbelend water of een spel van zonlicht.

Maaike Kramer (1986) combineert foto's en lichtbakken waarin de grens tussen materiaal en ruimte verdwijnt en meerdere perspectieven zichtbaar zijn in één beeld.

Tubien van Wulften
(1986) maakt lichtbakken met verschillende lagen over maatschappelijke onderwerpen, die de subjectiviteit van de werkelijkheid laten zien.

 

'De waarneming van Licht', door: Jacqueline Cuperus

Ontmoet de kunstenaars:

Natuurlijk is iedereen aanwezig tijdens de opening, maar ook daarna bestaat er op verschillende momenten de mogelijkheid om een van de exposanten te ontmoeten in onze galerie. Houd onze social media en website in de gaten wanneer dit is.

Bezoek ons

Turfpoortstraat 36a
1411 EG Naarden-Vesting

    035-6940406
   pouloeuff@spinenweb.nl

Openingstijden

vr & za: 11-17.00 uur
zo: 12-17.00 uur