Home » Exposities » Spelen met Licht

Spelen met Licht

Exponr: 40 - 2018

Galerie Pouloeuff licht de donkere wintermaanden in Naarden-Vesting op met een nieuwe expositie. In deze bijzondere presentatie worden objecten getoond waarin licht verwerkt is of die op een andere manier over licht gaan. Zo wordt er met licht geschilderd in analoge fotobeelden, bepalen de bewegingen van de bezoeker een kleurenspel en imiteert het spiegelend oppervlak van bewegend materiaal natuurverschijnselen, zoals reflecties op kabbelend water. Er ontstaat een sfeervolle interactie, waarbij de ervaring van de bezoeker centraal staat. De getoonde werken vormen een samenspel van licht, en dat licht speelt ook weer met de objecten zelf. Het werk van de zes kunstenaars kan na sluitingstijd van de galerie nog van buitenaf bewonderd worden.

Officiële opening:

Zondag 18 november van 14.00 tot 17.00 uur


Om 15.00 uur zullen de kunstenaars zichzelf presenteren bij het openingswoord. En dan zal ook de uitreiking van de Pouloeuff Publieks Award oktober 2018 plaatsvinden.


Periode en openingstijden
De expositie is te zien van 17 november 2018 t/m 20 januari 2019 in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting.
Openingstijden: vr & za: 11.00-17.00 uur / zo: 12.00-17.00 uur

 

Iris Janssen: 'Roots'
Iris Janssen: 'Roots'

De exposanten


 Maaike Kramer (1986)

Maaike Kramer maakt werk over en met ruimtes. Plekken, gebouwen of woorden die dubbelzinnigheid of schijn in zich dragen zijn aanleiding voor het werk.
Maaike Kramer
Maaike Kramer
Maaike Kramer
Maaike Kramer
Maaike Kramer


 Iris Janssen (1990)

Het werk van Iris Janssen bestaat uit analoge fotografische beelden gemaakt met ontwikkelvloeistof en zonder (digitale) camera. Ze zijn niet gefixeerd, waardoor de beelden in de loop van de tijd verdwijnen. Een vluchtige schaduw en de vergankelijkheid van licht, is een thema in het werk van Janssen.
Iris Janssen
Iris Janssen
Iris Janssen


 Jacqueline Cuperus (1990)

Jacqueline Cuperus creëert in haar installaties bonte verzamelingen van gekleurd licht en organische vormen. Door de beweging en verandering van positie treedt een hypnotiserend spel van licht en kleur op waarin de bezoeker wordt opgenomen.
Jacqueline Cuperus
Jacqueline Cuperus
Jacqueline Cuperus
Jacqueline Cuperus


 Sander Hagelaar (1991)

Sander Hagelaar (1991) maakt installaties, bestaande uit verschillende materialen, die het ontastbare tastbaar maken en het vluchtige van een moment vastleggen.
Sander Hagelaar
Sander Hagelaar


 Tubien van Wulften (1986)

Gelaagdheid is een belangrijk aspect in het werk van Van Wulften. Voor haar bestaat alles uit lagen.
Tubien van Wulften
Tubien van Wulften
Tubien van Wulften


 Jule Cats (1993)

Soms is het moeilijk om het verleden los te laten, maar het is noodzakelijk om verder te gaan en uit de as te herrijzen. Dit is waar de collectie RISE (2018), bestaande uit handgemaakte lichtkolommen, van Jule Cats over gaat.
Jule Cats
Jule Cats
Jule Cats

Ontmoet de kunstenaars:

Natuurlijk is iedereen aanwezig tijdens de opening, maar ook daarna bestaat er op verschillende momenten de mogelijkheid om een van de exposanten te ontmoeten in onze galerie. Houd onze social media en website in de gaten wanneer dit is.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief