Home » Exposities » Wat zie ik?

Wat zie ik?

Exponr: 41 - 2019

Deze wonderlijke tentoonstelling laat je met een nieuwe blik naar de realiteit kijken. De vier exposerende kunstenaars gebruiken hun materiaal niet op een traditionele manier. Herkenbare objecten en materialen worden op een onverwachte manier gecombineerd en in ongewone situaties geplaatst. De oorspronkelijke functie van de gebruikte materialen verandert, waardoor ze in een nieuw perspectief komen te staan. Zo worden foto’s, gekenmerkt door het platte vlak, ineens driedimensionaal, wordt de esthetiek van gewapend beton in meubelstukken benadrukt en krijgen alledaagse materialen een nieuwe, schilderachtige, vormgeving. Als toeschouwer word je uitgedaagd opnieuw te kijken. De onverwachte wendingen openen je ogen voor de schoonheid van de materialen, waarbij de werkelijkheid vaak simpeler is dan je denkt.

Officiële opening:

Zondag 27 januari van 14.00 tot 17.00 uur


Om 15.00 uur zal tijdens het openingswoord de uitreiking van de Pouloeuff Publieks Award December 2018 plaatsvinden.


Periode en openingstijden
De expositie is te zien van 26 januari t/m 31 maart 2019 in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting.
Openingstijden: vr & za: 11.00-17.00 uur/ zo: 12.00-17.00 uur.

 

Jessie Westgeest
Jessie Westgeest

De exposanten

Kira Fröse (1992) maakt voor deze expositie een installatie in de kelder van de galerie waarbij verleidelijke objecten, grotendeels in keramiek, de geschiedenis van het pand verbeelden.

Jessie Westgeest (1994) creëert bijzondere fotosculpturen, waarin het dragende materiaal zo wordt vervormd dat er beweging in het beeld ontstaat. Hierdoor wordt het beeld van de foto versterkt.

Willem van Hooff (1992) ontwerpt een serie meubelen met beton en metalen rasters. In deze serie wordt de schoonheid van het metaal, dat normaal in gewapend beton zit verstopt, benadrukt en versterkt in het meubelstuk.

Tim Wunderink (1991) maakt tweedimensionale wandobjecten van bestaand, alledaags materiaal. Door een deel van het materiaal te presenteren als een schilderij is de oorspronkelijke functie vaak niet meer herkenbaar.

 

Willem van Hooff
Willem van Hooff

Ontmoet de kunstenaars:

Natuurlijk is iedereen aanwezig tijdens de opening, maar ook daarna bestaat er op verschillende momenten de mogelijkheid om een van de exposanten te ontmoeten in onze galerie. Houd onze social media en website in de gaten wanneer dit is.

 

 

Kom ook vanaf 26 januari naar Galerie Pouloeuff en bekijk onze nieuwe expositie!

 

Kira Fröse
Kira FröseSchrijf je in voor onze nieuwsbrief