Home » Exposities » Schone Schijn

Schone Schijn

Exponr: 42 - 2019

In de expositie 'Schone Schijn' speelt licht een belangrijke rol en is er aandacht voor het ongewone. Zo worden bijvoorbeeld de grenzen tussen het platte vlak en de driedimensionale ruimte vaag. De werken tonen verrassende perspectieven en de schoonheid van het onverwachte.

Officiële opening:

Zondag 7 april

Aanvang: 15.00 uur (inloop: 14.00 uur)


Om 15.00 uur zullen de kunstenaars zichzelf voorstellen tijdens het openingswoord. Tevens zal de uitreiking van de Pouloeuff Publieks Award maart 2019 plaatsvinden.

Periode
De expositie is te zien van 6 april t/m 11 juni 2019 in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting. De expositie is voor een deel gelijktijdig met het FotoFestival Naarden, van 25 mei t/m 30 juni. Ook in deze periode zijn wij dagelijks geopend.

Openingstijden
Ma t/m do van 11.00 tot 17.00 uur. Vr t/m zo van 10.00 tot 18.00 uur.

 

 

Jelmer Konjo, sculpture

Exposanten

Maureen Jonker (1994) laat werk zien dat bestaat uit foto’s en objecten die gepresenteerd zijn in de vorm van een installatie. Het menselijk lichaam staat centraal in combinatie met een vorm in een zelfgemaakte ruimte.

Jelmer Konjo (1993) maakt speelse en kleurrijke sculpturen waarin hij naïviteit omarmt. Eén van de werken nodigt de bezoeker uit om zelf interactief bezig te zijn.

Bart Lunenburg (1995) geeft maquettes en schaalmodellen een centrale rol in zijn fotografie en videobeelden. Het is een conceptueel onderzoek naar de verbeelding van architectuur en ander driedimensionale vormen op een plat vlak.

Anne Nobels (1993) legt met haar camera beelden vast die balanceren op de grens van realiteit en fictie, met een poëtisch randje en zichtbare kwetsbaarheid.

Thierry Vrakking (1988) bevraagt in zijn fotoserie “To the Point” op filosofische wijze de principes van de waarneming: over verbindingen en tastbaarheid. Zijn methodische twijfel wordt verbeeld in fotografische beelden waar verbindingen in allerlei vormen te zien zijn.

 

Thierry Vrakking

Ontmoet de kunstenaars:

Natuurlijk is iedereen aanwezig tijdens de opening, maar ook daarna is er op verschillende momenten de gelegenheid om de exposanten te ontmoeten in de galerie. Houd onze social media en website in de gaten om te zien wanneer dit is!

 

Anne Nobels: 'Verlangen naar licht, zwichtend'Schrijf je in voor onze nieuwsbrief