Galerie Pouloeuff 10 jaar Logo
Home » Exposities » Menselijk

Menselijk

Exponr: 46 - 2020

Wat betekent het om mens te zijn? Hoe staan we in relatie tot elkaar? En hoe verhouden wij ons tot robots die steeds meer op ons gaan lijken? Het zijn vragen die de kunstenaars onderzoeken en in beeld brengen tijdens de expositie ‘Menselijk’.

Ongemakkelijk


Tijdens de expositie 'Menselijk' wordt het mens zijn en menselijk gedrag onderzocht in beelden van keramiek, worden indringende, maar menselijke scènes getoond in schilderkunst en laat een fotoserie ons nadenken over onze relatie tot robots en hun plek in onze samenleving. Het menselijk handelen krijgt aandacht, waarbij het dagelijks levens als thema wordt gecombineerd met een eigen visie op de wereld. De fantasierijke werken vertellen verhalen, waarin onder andere ongemakkelijkheid, humor en angst een rol spelen.

De kunstenaars laten zien hoe de realiteit tussen humor en onaangenaam ligt. En laten ons anders kijken naar elkaar, ons lichaam en hoe we ons verhouden tot de wereld om ons heen.

 

Anneke Fidder: 'Like Minded'

Officiële opening:

Zondag 26 januari van 14:00 tot 17:00 uur.

(Openingswoord 15.00 uur)

Periode en openingstijden
De expositie is te zien van 25 januari tot en met 29 maart 2020 in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting.

Openingstijden
Vr & za: 11.00-17.00 uur/ zo: 12.00-17.00 uur.

 

Leonie Schneider: 'Willem and Jude'

Exposanten:


Anneke Fidder (1996)
maakt beelden van keramiek waarin het menselijke ongemak op tragikomische wijze wordt weergegeven. Zo worden mensfiguren in absurde houdingen weergegeven of bestaan de sculpturen uit samengesmolten gezichten.

Leonie Schneider (1993) schildert scenes die zijn geïnspireerd op verhalen uit boeken, het nieuws of mythologie waarin de mens de hoofdrol speelt. Door thema’s te verwerken als macht, angst en trauma, schrikken de beelden soms af. Maar door de speelse vormentaal en heldere kleuren blijf je toch kijken. 

Daniël Martinus (1995) fotografeert een serie getiteld ‘Meet Hermann’, waarin de relatie tussen mensen en robots op scherp wordt gesteld. Door huiselijke scenes vast te leggen met een humanoid, een robot met sterke menselijke eigenschappen, ontstaat een vervreemdend effect.

 

Daniël Martinus: 'Scene vijf'

Ontmoet de kunstenaars:

Natuurlijk is iedereen aanwezig tijdens de opening, maar ook daarna bestaat er op verschillende momenten de mogelijkheid om een van de exposanten te ontmoeten in onze galerie. Houd onze social media en website in de gaten wanneer dit is.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief