Galerie Pouloeuff 10 jaar Logo
Home » Exposities » Menselijk

Menselijk

Exponr: 46 - 2020

Wat betekent het om mens te zijn? Hoe staan we in relatie tot elkaar? En hoe verhouden wij ons tot robots die steeds meer op ons gaan lijken? Het zijn vragen die de kunstenaars onderzoeken en in beeld brengen tijdens de expositie ‘Menselijk’.

Ongemakkelijk

Tijdens de expositie 'Menselijk' wordt het mens zijn en menselijk gedrag onderzocht in beelden van keramiek, worden indringende, maar menselijke scènes getoond in schilderkunst en laat een fotoserie ons nadenken over onze relatie tot robots en hun plek in onze samenleving. Het menselijk handelen krijgt aandacht, waarbij het dagelijks levens als thema wordt gecombineerd met een eigen visie op de wereld. De fantasierijke werken vertellen verhalen, waarin onder andere ongemakkelijkheid, humor en angst een rol spelen.

De kunstenaars laten zien hoe de realiteit tussen humor en onaangenaam ligt. En laten ons anders kijken naar elkaar, ons lichaam en hoe we ons verhouden tot de wereld om ons heen.

 

Anneke Fidder: 'Like Minded'
Anneke Fidder: 'Like Minded'

Expositie verlengd

De expositie is nog te zien tot en met 1 juni 2020 in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting. Voorlopig alleen op afspraak of vanuit buiten, omdat de galerie tot nader orde gesloten is i.v.m. de situatie omtrent het coronavirus, maar we hopen natuurlijk snel weer open te kunnen gaan. Houd dus onze website in de gaten.

Afspraak maken?
Om een bezichtigingsafspraak te maken neem je contact op met Ine van der Horn via pouloeuff@spinenweb.nl. We plannen dan een prive-bezichtiging waarbij we natuurlijk alle geldende gezondheidsinstructies in acht nemen.

 

Leonie Schneider: 'Willem and Jude'  (verkocht)
Leonie Schneider: 'Willem and Jude' (verkocht)

Exposanten:


Anneke Fidder (1996)
maakt beelden van keramiek waarin het menselijke ongemak op tragikomische wijze wordt weergegeven. Zo worden mensfiguren in absurde houdingen weergegeven of bestaan de sculpturen uit samengesmolten gezichten.

Leonie Schneider (1993) schildert scenes die zijn geïnspireerd op verhalen uit boeken, het nieuws of mythologie waarin de mens de hoofdrol speelt. Door thema’s te verwerken als macht, angst en trauma, schrikken de beelden soms af. Maar door de speelse vormentaal en heldere kleuren blijf je toch kijken. 

Daniël Martinus (1995) fotografeert een serie getiteld ‘Meet Hermann’, waarin de relatie tussen mensen en robots op scherp wordt gesteld. Door huiselijke scenes vast te leggen met een humanoid, een robot met sterke menselijke eigenschappen, ontstaat een vervreemdend effect.

 


 

 

Daniël Martinus: 'Scene vijf'
Daniël Martinus: 'Scene vijf'

Catalogus

Zoek je een overzicht van de werken die te zien zijn, bekijk hier onze verkoop-catalogus. Een aantal werken zijn reeds verkocht. Wat betreft de fotowerken: er is een zeer beperkte oplage.

N.B. Galerie Pouloeuff ontvangt geen commissie! Het gehele verkoopbedrag komt ten goede aan de kunstenaar. Zo steunen jij en wij nieuw talent!

Heb je interesse in een van deze werken, neem dan contact op met Galerie Pouloeuff

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief