Home » Exposities » Menselijk

Menselijk

Exponr: 46 - 2020

Wat betekent het om mens te zijn? Hoe staan we in relatie tot elkaar? En hoe verhouden wij ons tot robots die steeds meer op ons gaan lijken? Het zijn vragen die de kunstenaars onderzoeken en in beeld brengen tijdens de expositie ‘Menselijk’.

Ongemakkelijk

Tijdens de expositie 'Menselijk' wordt het mens zijn en menselijk gedrag onderzocht in beelden van keramiek, worden indringende, maar menselijke scènes getoond in schilderkunst en laat een fotoserie ons nadenken over onze relatie tot robots en hun plek in onze samenleving. Het menselijk handelen krijgt aandacht, waarbij het dagelijks levens als thema wordt gecombineerd met een eigen visie op de wereld. De fantasierijke werken vertellen verhalen, waarin onder andere ongemakkelijkheid, humor en angst een rol spelen.

De kunstenaars laten zien hoe de realiteit tussen humor en onaangenaam ligt. En laten ons anders kijken naar elkaar, ons lichaam en hoe we ons verhouden tot de wereld om ons heen.

 

Anneke Fidder: 'Like Minded'
Anneke Fidder: 'Like Minded'

De exposanten


 Daniël Martinus (1995)


Het project ‘Meet Hermann’ van Daniël Martinus (1995) gaat over intimiteit tussen mensen en humanoids. Dit zijn robots die op menselijke wezens lijken, zo bootsen ze onze beweging en spraak bijvoorbeeld zeer overtuigend na. Ze zullen steeds meer menselijke functies, bijvoorbeeld in de zorg, gaan vervangen.
Daniël Martinus
Daniël Martinus
Daniël Martinus
Daniël Martinus
Daniël Martinus
Daniël Martinus


 Leonie Schneider (1993)

Leonie Schneider maakt onder andere kleurrijke schilderwerk dat draait om thema’s als macht, angst en trauma. De afgebeelde scenes schrikken daarom soms af, maar door de speelse beeldtaal word je toch aangetrokken te blijven kijken. De taferelen zijn geïnspireerd op gebeurtenissen uit het echte leven, zowel uit haar eigen leven als van het nieuws, romans, mythologie en haar eigen fantasie.
Leonie Schneider
Leonie Schneider
Leonie Schneider
Leonie Schneider
Leonie Schneider


 Anneke Fidder (1996)

Anneke Fidder maakt keramische beelden die het menselijke ongemak uitbeelden en relativeren. Haar werk heeft een tragikomisch karakter, door de mensfiguren in absurde houdingen of samengesmolten gezichten weer te geven. Haar werk balanceert op deze wijze op het randje tussen humor en triestheid en zijn geïnspireerd op zowel bekenden van haar als passanten op straat. Door ook humor erin te verweven, probeert Fidder de zwaardere aspecten van het leven te verzachten.
Anneke Fidder
Anneke Fidder
Anneke Fidder
Anneke Fidder
Anneke Fidder
Anneke Fidder

bekijk prijslijst/catalogus

Expositie verlengd

De expositie is nog te zien tot en met 1 juni 2020 in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting. Voorlopig alleen op afspraak of vanuit buiten, omdat de galerie tot nader orde gesloten is i.v.m. de situatie omtrent het coronavirus, maar we hopen natuurlijk snel weer open te kunnen gaan. Houd dus onze website in de gaten.

Afspraak maken?
Om een bezichtigingsafspraak te maken neem je contact op met Ine van der Horn via pouloeuff@spinenweb.nl. We plannen dan een prive-bezichtiging waarbij we natuurlijk alle geldende gezondheidsinstructies in acht nemen.

 

Leonie Schneider: 'Willem and Jude'  (verkocht)
Leonie Schneider: 'Willem and Jude' (verkocht)

Fotoreportage opening

Door onze huisfotograaf Pieter Kunnen

 

Catalogus

Zoek je een overzicht van de werken die te zien zijn, bekijk hier onze verkoop-catalogus. Een aantal werken zijn reeds verkocht. Wat betreft de fotowerken: er is een zeer beperkte oplage.

N.B. Galerie Pouloeuff ontvangt geen commissie! Het gehele verkoopbedrag komt ten goede aan de kunstenaar. Zo steunen jij en wij nieuw talent!

Heb je interesse in een van deze werken, neem dan contact op met Galerie Pouloeuff

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief