Home » Exposities » Residentie-Masterclass Keep an Eye Spacemakers #3

Residentie-Masterclass Keep an Eye Spacemakers #3

Exponr: 48 - 2020

In deze expositie worden werken getoond die gemaakt zijn tijdens de residentie-masterclass Keep an Eye Spacemakers #3. De kunstenaars Jesse Strikwerda, Mirthe Klück, Pip Passchier en Mariska Koolen hebben meer dan drie weken in Galerie Pouloeuff samen gegeten, gewerkt en met begeleiding van Ad de Jong gezocht naar nieuwe wegen in hun dagelijkse praktijk van werken. Om zo tot nieuwe inzichten en manieren van werken te komen en een stap in hun ontwikkeling te zetten als een bredere basis voor hun kunstenaarschap.

Officiële opening:

Zondag 27 september

Tussen 11.00 en 17.00 uur.

Tijdens de opening op zondag 27 september zullen de deelnemers aan deze Spacemakers #3 vertellen over hun werk of een waardevolle ervaring tijdens de masterclass.

Aanmelden voor de opening op 27 september.
Door de covid-19-maatregelen is de opening alleen toegankelijk door te reserveren. Dit kan alleen via pouloeuff@spinenweb.nl Het is niet toegestaan om met meer dan zes bezoekers tegelijkertijd de galerie te betreden. Daarnaast: ten alle tijden anderhalve meter afstand te houden.

Periode en openingstijden
De expositie is te zien van 27 september t/m 1 november 2020, vrijdag en zaterdag van 11.00-17.00 uur, zondag van 12.00-17.00 uur.
Gedurende deze periode kun je de expositie bezoeken. We vragen je vriendelijk daarbij de coronavoorschriften in acht te nemen. Het is niet toegestaan om met meer dan vier bezoekers tegelijkertijd de galerie te betreden. Daarnaast: ten alle tijden anderhalve meter afstand te houden. Alvast hartelijk dank.

De exposanten


 Mirthe Klück (1991)

Mirthe Klück bedenkt haar idee voor een schilderij altijd vanuit het materiaal dat zij gaat opspannen. Deze stof met eigen karaktereigenschappen combineert zij met een verfsoort met ook specifieke karaktereigenschappen. Dit is voor haar een logische keuze en is gebaseerd op intuïtie en associatie.
Mirthe Klück
Mirthe Klück
Mirthe Klück
Mirthe Klück
Mirthe Klück


 Mariska Koolen (1988)

Mariska Koolen is een multidisciplinair kunstenaar. Zo werkt zij onder andere met keramiek, interventies, performance, schilderkunst, tekeningen, video en tekst. Hierdoor valt haar werk binnen meerdere kunsthistorische categorieën te plaatsen. Sommige stellen dat haar werk als schilderkunst gezien moet worden. Tijdens Spacemakers#3 wil zij het medium tekenen en schilderen en diens mogelijkheden dan ook graag verder onderzoeken.
Mariska Koolen
Mariska Koolen
Mariska Koolen
Mariska Koolen


 Jesse Strikwerda (1991)

Jesse Strikwerda is een kunstenaar die in verschillende disciplines werkt waaronder sculpturen, tekeningen en installaties. Ook gebruikt hij een verscheidenheid aan materialen zoals keramiek, hout, gips en bouwmaterialen.
Jesse Strikwerda
Jesse Strikwerda
Jesse Strikwerda
Jesse Strikwerda
Jesse Strikwerda
Jesse Strikwerda


 Pip Passchier (1995)

Pip Passchier werkt graag met beton, hout, textiel, metaal en keramiek in haar sculpturen en installaties. Grove materialen die goed rijmen met de materialen die al in de vormgeving van openbare ruimtes zichtbaar zijn.
Pip Passchier
Pip Passchier
Pip Passchier
Pip Passchier
Pip Passchier
Pip Passchier

bekijk prijslijst/catalogus

Begeleidend kunstenaar:
Ad de Jong

Ad de Jong werkt als beeldhouwer vanuit zijn studio in de haven van Amsterdam. Met zijn kleurrijke en fysieke sculpturen wil hij een inclusieve kunstwereld creëren, een die opent en zichzelf verbindt met de kijker en vooruitkijkt. Hij ziet zijn werk niet als esthetische of verhalende kunst, maar als een fysieke beeldende manier om onze toekomst ‘vorm’ te geven en mensen actief te maken in hun eigen wezen.
De Jong is één van de oprichters van W139 in Amsterdam en in 1989 was hij de eerste artistieke directeur. Als docent heeft hij o.a. lesgegeven aan het Sandberg Instituut en verschillende kunstacademies in Nederland. Zijn werk wordt gepresenteerd in binnen- en buitenland en is opgenomen in de collecties van o.a. Museum Boijmans Van Beuningen, KPN Den Haag en AKZO NOBEL.

 

Ontmoet de kunstenaars!

Lijkt het je leuk om de kunstenaars een keer te ontmoeten, laat het ons weten. Dan kunnen wij een afspraak plannen in onze galerie. Of houd onze social media en website in de gaten om te zien wanneer de kunstenaar in de galerie is.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief