Galerie Pouloeuff 10 jaar Logo
Home » Exposities » Licht 2020

Licht 2020

Exponr: 49 - 2020

In deze LICHT expositie brengen vier kunstenaars tijdens de donkere maanden van het jaar licht in Galerie Pouloeuff. Licht in de letterlijke zin door het verlichten van de ruimte door grote stalen frames en kleine gekleurde glaspanelen. Maar ook wordt er een licht geworpen op onze digitale wereld en hoe wij hier mee omgaan. Poëzie en de rol van licht in de kunstgeschiedenis worden aangehaald, bekeken vanaf een windmolen. Als toeschouwer wordt het lastig om je niet door het licht te laten meevoeren.

Officiële openingsfilm:

In verband met de coronamaatregelen was er geen gewone opening, maar is er een film gemaakt waarin de deelnemers aan deze expositie zich voorstellen en vertellen over hun werk. Belijk 'm hier!
 
 

Expositie bezoeken?

De expositie is te zien van 14 november t/m 17 januari in het nieuwe jaar, vrijdag en zaterdag van 11.00-17.00 uur, zondag van 12.00-17.00 uur. We vragen je vriendelijk bij je bezoek aan ons de coronavoorschriften in acht te nemen. Het is niet toegestaan om met meer dan twee bezoekers tegelijkertijd de galerie te betreden. Daarnaast: ten alle tijden anderhalve meter afstand te houden. Alvast hartelijk dank.

De exposanten


 Pim Leenen (1985)

Pim Leenen (1985) is fotograaf en onderzoekt met zijn werk het menselijk gedrag in de openbare ruimte en de digitale muur die hen afsluit van de buitenwereld. Dit heeft hij letterlijk vertaald naar het werk “Firewall” waarin een persoon in een opgelichte bubbel zit.
Pim Leenen
Pim Leenen
Pim Leenen
Pim Leenen


 Luiza Guidi (1993)

De lichtsculpturen ‘Māyā pieces’ van Luiza Guidi (1993) zijn poëtisch en tegelijkertijd recht voor zijn raap. De designer vormt het licht door minimalistische leeg ogende stalen frames die op een verleidelijke manier licht werpen en een nieuwe dimensie geven aan een verder vlakke muur.
Luiza Guidi
Luiza Guidi


 Hedwich Hooghiemstra (1995)

Hedwich Hooghiemstra presenteert in de galerie het werk “Liuw”. Lichtobjecten bestaande uit gelaagde composities van gekleurde glaspanelen. Rustgevende objecten die contemplatie oproepen en gedachten laten dwalen.
Hedwich Hooghiemstra
Hedwich Hooghiemstra
Hedwich Hooghiemstra
Hedwich Hooghiemstra
Hedwich Hooghiemstra
Hedwich Hooghiemstra


 Emily Lara Kabos (1987)

Kunstenaar en video-filmmaker Emily Lara Kabos (1987) presenteert in deze expositie haar videowerk “Lichtgedicht”. Een werk over de kracht van de zon. Hierin draagt zij een gedicht voor. Een ode aan het licht van de kunstenaars uit de kunstgeschiedenis, een ode aan de wereld. Met een surrealistisch einde.
Emily Lara Kabos
Emily Lara Kabos

bekijk prijslijst/catalogus

Ontmoet de kunstenaars!

Lijkt het je leuk om de kunstenaars een keer te ontmoeten, laat het ons weten. Dan kunnen wij een afspraak plannen in onze galerie. Of houd onze social media en website in de gaten om te zien wanneer de kunstenaar in de galerie is.

 

Hedwich Hooghiemstra
Hedwich Hooghiemstra

Bezoek tijdens de donkere maanden
onze expositie 'Licht'!

Video-still uit 'Lichtgedicht' van Emily-Lara Kabos
Video-still uit 'Lichtgedicht' van Emily-Lara KabosSchrijf je in voor onze nieuwsbrief