Galerie Pouloeuff 10 jaar Logo
Home » Exposities » Licht 2020

Licht 2020

Exponr: 49 - 2020

In deze LICHT expositie brengen vier kunstenaars tijdens de donkere maanden van het jaar licht in Galerie Pouloeuff. Licht in de letterlijke zin door het verlichten van de ruimte door grote stalen frames en kleine gekleurde glaspanelen. Maar ook wordt er een licht geworpen op onze digitale wereld en hoe wij hier mee omgaan. Poëzie en de rol van licht in de kunstgeschiedenis worden aangehaald, bekeken vanaf een windmolen. Als toeschouwer wordt het lastig om je niet door het licht te laten meevoeren.

Officiële openingsfilm:

Zondag 15 november

In verband met de coronamaatregelen is er geen gewone opening, maar wordt er een film gemaakt waarin de deelnemers aan deze expositie zich voorstellen en vertellen over hun werk.
De openingsfilm van Licht is vanaf 15 november op hier onze website te zien.

Expositie bezoeken?

De expositie is te zien van 14 november t/m 17 januari in het nieuwe jaar, vrijdag en zaterdag van 11.00-17.00 uur, zondag van 12.00-17.00 uur. We vragen je vriendelijk bij je bezoek aan ons de coronavoorschriften in acht te nemen. Het is niet toegestaan om met meer dan twee bezoekers tegelijkertijd de galerie te betreden. Daarnaast: ten alle tijden anderhalve meter afstand te houden. Alvast hartelijk dank.

 

Exposanten

De lichtobjecten “Liuw” van designer Hedwich Hooghiemstra (1995) bestaan uit gelaagde composities van gekleurde glaspanelen. Het werk roept rust en contemplatie op en laat gedachten dwalen.

De lichtsculpturen “Māyā” van Luiza Guidi (1993) zien eruit als lege minimalistische frames die op een verleidelijke manier licht geven en een nieuwe dimensie teweegbrengen op een verder vlakke muur.

Videokunstenaar Emily-Lara Kabos (1987) staat met haar werk ‘Lichtgedicht’ stil bij haar grote inspiratiebron; licht. Staand op een windmolen in Flevoland met de zon in het zicht, draagt Kabos haar gedicht op en brengt hiermee een ode aan de wereld en aan het licht van diverse kunstenaars uit de kunstgeschiedenis.

Pim Leenen (1985) laat in zijn fotografiewerk “Firewall” een persoon zien in een afgesloten opgelichte bubbel. Hiermee maakt hij ons gedrag in de digitale wereld zichtbaar

 

Pim Leenen
Pim Leenen

Ontmoet de kunstenaars!

Lijkt het je leuk om de kunstenaars een keer te ontmoeten, laat het ons weten. Dan kunnen wij een afspraak plannen in onze galerie. Of houd onze social media en website in de gaten om te zien wanneer de kunstenaar in de galerie is.

 

Hedwich Hooghiemstra
Hedwich Hooghiemstra

Bezoek tijdens de donkere maanden
onze expositie 'Licht'!

Emely-Lara Kabos
Emely-Lara KabosSchrijf je in voor onze nieuwsbrief