Home » Exposities » Vrijheid van nu

Vrijheid van nu

Exponr: 50 - 2021

In 2020 stond ‘75 jaar vrijheid’ centraal. 75 jaar na de bevrijding van de Tweede Wereld Oorlog. Naar aanleiding hiervan hadden wij in april 2020 een expositie gepland ‘Vrijheid van nu’ die helaas toen niet door kon gaan in verband met de pandemie. Nu gaan wij deze expositie alsnog presenteren. Met nog steeds het uitgangspunt ‘Vrijheid van nu’. Vijf jonge kunstenaars onderzoeken hun eigen associaties rondom het begrip ‘vrijheid’ binnen hun werk.

Officiële openingsfilm:

In verband met de coronamaatregelen was er geen gewone opening, maar is er een film gemaakt waarin de deelnemers aan deze expositie zich voorstellen en vertellen over hun werk. Belijk 'm hier!
 


In deze expositie vertellen schilderijen een persoonlijk familieverhaal over gevluchte ouders. In een fotoserie over Belfast is te zien hoe jongeren opgroeien in de verdeeldheid van een stad met een oorlogsverleden. Via textiele werken worden we geconfronteerd met geweld in media, taal en entertainment en wat dat zegt over onze moraliteit. In een video en kleisculpturen is te zien hoe hedendaagse technologieën ons een alternatieve vrijheid bieden in tijden van oorlog, geweld en pandemie. Met deze verschillende invalshoeken stellen de kunstenaars de toeschouwer allemaal dezelfde belangrijke vraag; wat betekent de vrijheid van nu?

 

De exposanten


 Elma Cavčić (1995)

Elma Čavčić maakt kleurrijke schilderijen waarmee ze kritisch naar de 21ste eeuw kijkt. In haar schilderwerk hanteert ze een beeldtaal die zowel abstracte als figuratieve elementen bevat.
Elma Cavčić
Elma Cavčić
Elma Cavčić
Elma Cavčić
Elma Cavčić


 Larissa Schepers (1995)

Het textielwerk van Larissa Schepers (1995) bestaat uit tekstbanners gemaakt van kraaltjes. De teksten zijn een vertaling van de woorden die haar kleine broertje gebruikt bij het neerschieten van anderen in de virtuele wereld van games.
Larissa Schepers
Larissa Schepers
Larissa Schepers
Larissa Schepers
Larissa Schepers


 Lynn Schüller (1993)

Lynn Schüller laat in haar fotografie portretten en stadsbeelden zien van jongeren in West-Belfast. Hoe zij opgroeien met de gevolgen van The Troubles. De 29 jaar durende burgeroorlog tussen de katholieke en protestantse gemeenschappen
Lynn Schüller
Lynn Schüller
Lynn Schüller


 Maria Klaassen-Andrianova (1990)

In de sculpturen van 3D geprint klei en een video laat Maria Klaassen-Andrianova zien wat er met de hedendaagse technologie mogelijk is. De sculpturen zijn op afstand gemaakt en in de video herinnert een virtueel menselijke creatie ons aan onze menselijkheid.
Maria Klaassen-Andrianova
Maria Klaassen-Andrianova
Maria Klaassen-Andrianova
Maria Klaassen-Andrianova
Maria Klaassen-Andrianova
Maria Klaassen-Andrianova

bekijk prijslijst/catalogus

Ontmoet de kunstenaars!

Lijkt het je leuk om de kunstenaars een keer te ontmoeten? Dat kan! Neem contact met ons op om een afspraak te maken in de galerie. Of houd onze social-media en website in de gaten om te zien wanneer de kunstenaar in de galerie is.

Periode en openingstijden

De expositie is in principe 'live' te zien van 23 januari t/m 28 maart 2021, vanwege de huidige lock down voorlopig alleen op afspraak, of vanaf de stoep, door onze ramen. Zodra de winkels weer gewoon open mogen is Galerie Pouloeuff dat ook!

Openingstijden:
vr & za van 11:00 – 17:00 uur
zo van 12:00 – 17:00 uur.

 

 

Elma Čavčić: 'Letters from my dad'
Elma Čavčić: 'Letters from my dad'
Het werk van Larissa Schepers
Het werk van Larissa SchepersSchrijf je in voor onze nieuwsbrief