Home » Exposities » Droomwereld

Droomwereld

Exponr: 51 - 2021

Deze duo-expositie omvat schilderijen en sculpturen. De twee kunstenaars maken schilderijen die beelden laten zien die niet de werkelijkheid tonen. Surrealistische beelden van waanvoorstellingen en abstracte ritmische bewegingen uit een imaginaire werkelijkheid voelen aan als een droomwereld. Naast de schilderijen toont Krijn Kroes ook abstracte gekleurde keramieksculpturen. Beide kunstenaars brengen met hun werk de kijker in verwarring en zij willen ons prikkelen om beter te kijken. Om de schoonheid in onze omgeving en mooie momenten in ons leven te zien. Misschien verder te kijken dan wat zich aan de oppervlakte bevindt.

Officiële opening:

Zondag 2 mei
tussen 12.00 en 17.00 uur

Tijdens de opening zijn de twee kunstenaars aanwezig en kunnen zij meer vertellen over hun werk.

Periode en openingstijden

De expositie is te zien van 1 mei tot en met 27 juni 2021 op afspraak.

Openingstijden:

vr & za van 11:00 – 17:00 uur
zo van 12:00 – 17:00 uur.


Door de covid-19 maatregelen is de opening alleen toegankelijk door een tijdstip te reserveren. Dit kan via mailto:mail.ons@galeriepouloeuff.nl


 

 

 

Shimon Kamada: 'Repeated Dream'
Shimon Kamada: 'Repeated Dream'

De exposanten


 Shimon Kamada (1997)

De schilderijen van Shimon Kamada bevatten beeldspraak, verhalen en waanvoorstellingen. Ze zijn vol mysterie en ambiguïteit, wat de nieuwsgierigheid en verbeelding prikkelt. Kamada heeft een interesse in het vastleggen van 'fantasie in de realiteit'. Door meerdere figuratieve afbeeldingen te combineren die geen verband houden met elkaar, gelooft hij dat zijn fictieve verhalen een gevoel van nostalgie oproepen.
Shimon Kamada
Shimon Kamada
Shimon Kamada
Shimon Kamada
Shimon Kamada
Shimon Kamada


 Krijn Kroes (1994)

Krijn Kroes onderzoekt in zijn schilderijen en sculpturen het schemergebied tussen werkelijkheid, het sacrale en het imaginaire door herkenbare symbolen en ritmische patronen in abstracte en organische vormen en kleuren weet te geven. Kroes is gefascineerd door de werking van licht. Dag en nacht, licht en donker zijn bijzonder gevoelsbepalend. Hij laat zich inspireren door de natuur en met name door planten.
Krijn Kroes
Krijn Kroes
Krijn Kroes
Krijn Kroes
Krijn Kroes
Krijn Kroes

bekijk prijslijst/catalogus

Ontmoet de kunstenaars!

Lijkt het je leuk om de kunstenaars een keer te ontmoeten? Dat kan! Neem contact met ons op om een afspraak te maken in de galerie. Of houd onze social-media en website in de gaten om te zien wanneer de kunstenaar in de galerie is.

 

Meer informatie?

mail.ons@galeriepouloeuff.nl

 

Krijn Kroes: 'Totem' (detail)
Krijn Kroes: 'Totem' (detail)Schrijf je in voor onze nieuwsbrief