Home » Exposities » LICHT 2021

LICHT 2021

Exponr: 54 - 2021

De jaarlijks terugkerende LICHT-expositie van Galerie Pouloeuff heeft deze keer een speciale editie. Verschillende disciplines, expertises, licht en water vloeien in elkaar over. Ervaren lichtkunstenaar Tamar Frank heeft namelijk samen met de jonge kunstenaars Eline Boerma, Jorien Aberkrom en Sara Plantefève-Castryck een site-specific lichtkunstwerk gemaakt voor de galerie.

Film expo 'LICHT 2021'

Voor deze expositie is er een film gemaakt waarin het werk goed te bekijken is en de deelnemers aan deze expositie zich voorstellen en vertellen over hun werk. Bekijk 'm hier!
 

Periode en openingstijden.

De expositie is te zien van 21 november tot en met 16 januari 2022 in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting.
Openingstijden:

 vr & za van 11:00 – 17:00 uur
| zo van 12:00 – 17:00 uur.
(We houden ons natuurlijk aan de basis coronaregels en mocht het te druk zijn in ons pand, dan kan het zijn dat je even moet wachten.)

De exposanten


 Jorien Aberkrom (1997)

Jorien Aberkrom maakt interactieve installaties die de bezoeker bewust maken van belangrijke uitdagingen in de huidige maatschappij. Haar werk gaat over online privacy en confronteert op speelse en herkenbare wijze met de data die er verzameld wordt.
Jorien Aberkrom
Jorien Aberkrom
Jorien Aberkrom


 Eline Boerma (1999)

Eline Boerma creëert met ruimte vullende beamerprojecties een ontdekkingsreis door zintuigelijke ervaringen van de werkelijkheid. Ze roept daarbij de vraag op hoe een ervaring een herinnering kan vormen. Maar ook hoe je vluchtigheid, beweging en tijdelijkheid weergeeft in een ruimte.
Eline Boerma
Eline Boerma
Eline Boerma


 Sara Plantefève-Castryck (1990)

Sara Plantefève-Castryck brengt met haar installaties kleur, licht, het fysieke lichaam en de ruimte samen. Ze verkent licht als sculpturaal medium en onderzoekt daarmee de psychologische reactie van het publiek op kleur en reflectie.
Sara Plantefève-Castryck
Sara Plantefève-Castryck


 Tamar Frank (1974)

Tamar Frank werkt met licht, ruimte en het proces van visuele waarneming. Ze reageert op bestaande ruimtes en de omgeving en kijkt naar elementen die specifiek zijn voor de locatie. Met minimale veranderingen geeft ze een nieuwe definitie en analyse van de visuele wereld. De toeschouwer speelt een actieve rol in het ontdekken van het werk en hoe het zich aan hen openbaart.
Tamar Frank
Tamar Frank
Tamar Frank

bekijk prijslijst/catalogus

Meer over de expositie

Het getoonde werk is het resultaat van een maandenlange samenwerking en brainstorming over wat licht betekent voor de deelnemers als kunstenaars en hun onderzoek naar hoe zij hun visie naar de galerieruimte konden vertalen. Door hun expertises en interesses bij elkaar te brengen is er een prachtig gezamenlijk werk ontstaan dat alle ruimtes onderdompelt in een wereld van water, druppels en reflecties.


In deze editie van de LICHT expositie staat het thema water centraal. Met dit thema zullen de installaties niet alleen interacteren met de ruimte van de galerie zelf, maar ook met de geschiedenis van de Vesting waar water een belangrijke plek inneemt. Tijdens de expositie zal er water door de gehele galerie gaan stromen, waarbij het zowel in fysieke als in beeldende vorm aanwezig zal zijn.

Het uitgangspunt van de expositie is de ruimte van de galerie en de zichtbaarheid in de donkere wintermaanden. Het lichtkunstwerk gaat een relatie aan met de galerieruimte en haar buitenzijde en is zowel van binnen als vanaf de straat te bekijken. De multidisciplinaire werken hebben alle het licht als leidraad en weten zowel afzonderlijk als samen te prikkelen, te innoveren en te verrassen. Ze vormen een sfeervolle wereld waarin de bezoeker zich kan verliezen. En ook na sluitingstijd kan het licht vanaf de straat bewonderd worden tot laat in de donkere avond.

 

Sara Plantefève-Castryck
Sara Plantefève-Castryck

Bezoek deze expositie in de wintermaanden!

.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief