Home » Exposities » Place to be

Place to be

Exponr: 55 - 2022

Galerie Pouloeuff en de Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK) presenteren vanaf 22 januari 2022 'Place to Be!', een expositie van professionele kunstenaars die nog niet zo lang geleden zijn afgestudeerd en studenten die dat bijna gaan doen. De kunstenaars, die allen lid zijn van BOK, exposeren met een mooie mix van schilderijen, fotografie en sculpturen.

Waar wil je zijn?

Waar wil je zijn? Aan welke plek heb je de mooiste herinneringen? Verlang je weer naar cafés vol liefde en geluid of juist naar een verlaten strand met alleen de zee als gezelschap? In deze werken laten de zes kunstenaars zien wat voor hen de “Place te be” is.

Pouloeuff en BOK

Pouloeuff en BOK zijn totaal verschillende organisaties, maar wel in dezelfde tijd opgericht – vlak na de laatste economische crisis – en met deels dezelfde drijfveer: om een vuist te maken tegen de culturele kaalslag die een dikke tien jaar geleden werd ingezet. En allebei zijn ze daar succesvol in. Pouloeuff en BOK slaan nu de handen in één met deze expositie, die deels ook in het teken staat van het 10-jarig jubileum van BOK. De stichting die professionele kunstenaars helpt op het artistieke, zakelijke en politieke (lobby) vlak.

 

De exposanten


 Renée Verberne (1988)

Hoe ga je om met het verlangen om samen te vallen met de natuur en het gelijktijdige besef dat dit onmogelijk is? Renée Verberne onderzoekt in via fotografie haar verlangen om thuis te komen in een wereld waar ze zich een vreemdeling voelt. Ze legt in de beelden vast hoe ze zelf de wildernis opzoekt.
Renée Verberne
Renée Verberne
Renée Verberne
Renée Verberne
Renée Verberne
Renée Verberne


 Emilio Timp (1993)

De metalen sculpturen van Emilio Timp zijn strak en minimalistisch van vorm. In het werk is gezocht naar de juiste hoeveelheid spanning om een balans te bereiken. Met hun subtiele bewerking en vloeiende lijnen roepen ze een moment van verstilling en bezinning op.
Emilio Timp
Emilio Timp
Emilio Timp
Emilio Timp
Emilio Timp
Emilio Timp


 Mikolaj Stojanowicz (1998)

Mikolaj Stojanowicz laat in deze expositie pixelachtige schilderijen zien uit de serie ‘Blok’, geïnspireerd door een flatgebouw en een jaar in isolatie. Hierin onderzoekt hij thema’s als ons onderbewustzijn en de liminale ruimtes van overgang en onzekerheid.
Mikolaj Stojanowicz
Mikolaj Stojanowicz
Mikolaj Stojanowicz
Mikolaj Stojanowicz


 Benjamin Schoones (1993)

Benjamin Schoones richt zich op ruimte, op de pluriformiteit en uniformiteit van patronen, cyclussen en ritmes. Zijn abstracte schilderijen zijn een combinatie van strak en los, patronen en toevalligheden. Voor deze expositie haalt hij inspiratie uit rook, gezoem, stof en meer dat zich door luchtschachten kan voortbewegen.
Benjamin Schoones
Benjamin Schoones
Benjamin Schoones


 Nienke van der Burg (1999)

In haar schilderijen geeft Nienke van der Burg haar beleving van een herinnering weer. Zij onderzoekt daarbij het verlangen om een herinnering vast te kunnen houden. Het koesteren van het ongrijpbare.
Nienke van der  Burg
Nienke van der  Burg
Nienke van der  Burg
Nienke van der  Burg


 Myriam Gras (1992)

Myriam Gras onderzoekt de socio-economische relatie met onze alledaagse omgeving en ontwikkelde voor deze expositie een serie fotografische collages over haar huidige woonplaats Helsinki en het idyllische landschap rondom de stad. De werken reflecteren op de hedendaagse en historische impact van deze plek en de onderliggende verhaallijnen.
Myriam Gras
Myriam Gras
Myriam Gras
Myriam Gras
Myriam Gras
Myriam Gras

bekijk prijslijst/catalogus

Reserveer een tijdslot voor de opening:

Zondag 23 januari
tussen 12.00 en 17.00 uur

Op zondag 23 januari zijn de kunstenaars tussen 12.00 en 17.00 uur aanwezig in de galerie. Kom dan langs om de kunstenaars te ontmoeten en de werken te bewonderen.
Reserveer een tijdslot via mail.ons@galeriepouloeuff.nl.

Periode en openingstijden.

De expositie is te zien 22 januari tot en met 27 maart 2022 in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting.
Openingstijden:

 vr & za van 11:00 – 17:00 uur
| zo van 12:00 – 17:00 uur.

 

 

 

 

Schrijf zondag 23 januari dus op in je agenda!

En kom naar Galerie Pouloeuff!

 

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief