Home » Exposities » Verhullen en onthullen

Verhullen en onthullen

Exponr: 57 - 2022

Welke taal spreekt een object? Hoe vertelt een beeld zijn eigen verhaal? Wat kunnen we aflezen aan de dieren op een schilderij of aan vormen van een stuk marmer? In de werken van Bart van Deelen (sculpturen) en Jochem Mestriner (schilderijen) lijkt de betekenis van beelden steeds iets te verschuiven. De verplaatsing, vervorming en herhaling van motieven leidt tot nieuwe betekenislagen. Het zijn monumenten van een onbekende geschiedenis, illustraties van geheime verhalen. Voor sommige beelden zijn geen woorden, daar waar die grens bestaat, raken de werken in Verhullen en onthullen onze eigen verbeelding.

Officiële opening:

Het regende rode stippen tijdens de opening van de expo ‘Verhullen en Onthullen’ op zondag 19 juni jl. Onder meer aan een fan. Want dit is al het tweede werk van Jochem Mestriner dat in het huis van een bekende Nederlandse kom te hangen. Hierbij de video van de opening:


De expositie is te zien van 18 juni t/m 21 augustus 2022 in:

Galerie Pouloeuff
Turfpoortstraat 36a
1411 EG Naarden-Vesting


OPENINGSTIJDEN:
vr & za: 11.00-17.00 uur
zo: 12.00-17.00 uur.

 

 

Jochem Mestriner: Belang van het weven
Jochem Mestriner: Belang van het weven

De exposanten


 Jochem Mestriner (1998)

De kleurrijke olieverfschilderijen van Jochem Mestriner (1998) bevatten allerlei echte en fictieve personages, scenario’s en verhalen. Personages uit het ene schilderij duiken op in een ander schilderij, waardoor er nieuwe patronen of verhaallijnen kunnen ontstaan. Op speelse wijze vervormt Mestriner zijn onderwerpen, van de zee tot letters, van dieren tot literatuur.
Jochem Mestriner
Jochem Mestriner
Jochem Mestriner
Jochem Mestriner
Jochem Mestriner
Jochem Mestriner


 Bart van Deelen (1995)

Bart van Deelen maakt sculpturen van hout, steen en beton. Zijn liefde voor ambacht en de geschiedenis die materialen met zich meedragen uit zich in objecten die functioneel ogen, maar door esthetische ingrepen een gelaagde betekenis krijgen.
Bart van Deelen
Bart van Deelen
Bart van Deelen
Bart van Deelen
Bart van Deelen

bekijk prijslijst/catalogus

Waarom kom je ook niet naar deze expositie?

Bart van Deelen: Metamorphosis II (detail)
Bart van Deelen: Metamorphosis II (detail)

Want deze beelden dagen uit tot dagdromen. Welke associaties roepen ze bij jou op? Met de voorstelling als vertrekpunt, nemen de beelden je mee op reis.

De expositie is nog te zien t/m 21 augustus 2022!

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief