Home » Exposities » Spacemakers #5BROOS

Spacemakers #5BROOS

Exponr: 58 - 2022

September is de maand dat Galerie Pouloeuff gebruikt wordt als werkruimte voor de residentie-masterclass Keep an Eye Spacemakers. Dit jaar hebben de jonge kunstenaars Kim van Dijk, Marijn van der Eyden en Merijne Spits onder begeleiding van kunstenares Evi Vingerling hun intrek genomen in onze galerie. 'BROOS' is het resultaat van deze bijzondere experimenteerperiode!

Energie opwekken

De werkperiode Spacemakers heeft aan de kunstenaars de ruimte gegeven om ambitieus te werk te gaan, de vrijheid van het kunstenaarschap te ondervinden en aan te voelen wat een persoonlijk passende manier is om het vak uit te oefenen.

Als groep kun je samen energie opwekken en kun je meer risico’s nemen. De kunstenaars hebben zich laten inspireren door elkaar en de omgeving van de galerie om tot nieuw werk te komen. Dit werk is te bewonderen in de expositie Spacemakers #5, ofwel 'BROOS', die te zien is van 2 oktober  t/m 23 oktober 2022.

 

 

 

 

De exposanten


 Merijne Spits (1998)

Merijne Spits bouwt installaties van verschillende soorten verzamelde objecten en materialen in combinatie met was. Hierin vormen kleine elementen vaak een groter geheel. Net zoals herinneringen en persoonlijke ervaringen dat doen voor onze persoonlijke verstandhouding met de wereld.
Merijne Spits
Merijne Spits
Merijne Spits
Merijne Spits
Merijne Spits
Merijne Spits


 Kim van Dijk (1993)

Kim van Dijk maakt kunst in diverse media, zoals schilderijen, tekeningen en projecties. Het werk toont flora, fauna en mensfiguren in de ruimte tussen een abstract en figuratief beeld.
Kim van Dijk
Kim van Dijk
Kim van Dijk
Kim van Dijk
Kim van Dijk
Kim van Dijk


 Marijn van der Eyden (1996)

Marijn van der Eyden maakt ruimtelijke collages van verschillende gevonden materialen, waaronder textiel. Hierbij laat ze de tactiele kwaliteiten, zoals textuur, tot hun recht komen. Het werk heeft een duidelijke relatie met architectuur en verbeeldt de gelaagdheid van de bebouwde omgeving.
Marijn van der Eyden

bekijk prijslijst/catalogus


Officiële opening:

Zondag 2 oktober vond de opening plaats van deze bijzondere expositie.

Bekijk het fotoverslag door Pieter Kunnen of de video hiernder.

De expositie is nog te zien t/m 23 oktober 2022 in:

OPENINGSTIJDEN:
vr & za: 11.00-17.00 uur
zo: 12.00-17.00 uur.

 

Foto's van de opening door Pieter Kunnen
Foto's van de opening door Pieter Kunnen

Video van de opening

Spacemakers?

Keep an Eye Spacemakers is een jaarlijks terugkerend kunstproject waarbij een klein groepje kunstenaars met totaal verschillende stijlen, materiaalgebruik en conceptuele ideeën een zomermaand lang samen werken in Galerie Pouloeuff onder begeleiding van een gerenommeerde kunstenaar.

Meer over Specemakers

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief