Home » Exposities » Explorations

Explorations

Exponr: 62 - 2023

Bestaat de wereld uit losse vluchtige, zintuigelijke ervaringen? Of uit lijnen die alles en iedereen verstrengelen en verbinden? Waarschijnlijk zijn beiden waar. In deze expositie tonen Eline Boerma en Vivian Mac Gillavry elk hun eigen originele kijk op de wereld, vertaald naar het abstracte. In hun schilderijen, tekeningen, etsen en sculpturen creëren zij universeel voelbare ervaringen voor de kijker. Dit doen ze met expressief kleurgebruik - of gebrek daaraan -, in intuïtieve lijnen en fascinerende patronen. Kunst om lichamelijk beleefd te worden.


Officiële opening

Zondag 18 juni van 14.00 tot 17.00 uur


Tijdens het openingswoord om 15.00 uur zullen de kunstenaars vertellen over hun werk. Ook de rest van de dag zijn ze aanwezig voor kennismaking en toelichting. Je bent van harte welkom!

Periode en openingstijden
De expositie is te bekijken van 17 juni tot en met 27 augustus 2023. in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting.
Openingstijden: vr & za: 11.00-17.00 uur / zo: 12.00-17.00 uur

 

 

Vivian Mac Gillavry met: 'Verne'
Vivian Mac Gillavry met: 'Verne'

De exposanten

Eline Boerma (1999) maakt kleurrijke schilderijen waar je in kan duiken. Op een vrije en speelse manier vertaalt ze lichamelijke ervaringen in uitbarstingen van energieke penseelstreken, waarin de grens tussen abstractie en natuurlijke elementen wordt opgezocht.

Vivian Mac Gillavry (1991) vertaalt haar fascinatie voor vorm, netwerken, systemen en patronen in sculpturen, tekeningen en etsen. Met herhalingen en vertakkingen geeft ze op abstracte wijze weer hoe zij de wereld ziet.

 

 

Eline in haar atelier.
Eline in haar atelier.

Kom ook kijken!

:-)
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief