Home » Exposities » LICHT 2023

LICHT 2023

Exponr: 64 - 2023

Vlak voordat de avond zijn intrede doet is er een moment waarop het directe zonlicht al verdwenen is maar de donkerte van de nacht nog niet al het zicht heeft verhuld. De avondschemering valt. Een moment van bezinning voordat de straatverlichting aangaat en mensen elkaar thuis opzoeken bij het licht van de lampenkap. Ook Galerie Pouloeuff transformeert tijdens LICHT 2023 met het werk van exposanten Emmy van de Grift, Eva Manintveld, Jitske Perdijk, Elise van Staveren en Janneke Veerman.

Cyclus van herhaling

Elke kunstenaar vangt op diens eigen wijze de wereld van licht en donker en het verstrijken van de tijd. Voor de één kenmerkt dit zich in de mysterieuze sfeer van de schemering, voor de ander is het de wijze waarop we het donker bevechten. Alle kunstenaars reflecteren op de eeuwige veranderingen van licht, een cyclus van herhaling die toch elke keer weer anders is.

Officiële opening:

Zondag 12 november

van 14.00 tot 17.00 uur.

Tijdens het openingswoord om 15.00 uur zullen de kunstenaars vertellen over hun werk. Ook de rest van de dag zijn ze aanwezig voor kennismaking en toelichting. Je bent van harte welkom!

Periode en openingstijden
De expositie is te bekijken van 11 november 2023 tot en met 7 januari 2024.

Openingstijden: Vr. & za. van 11.00 – 17.00 uur en zo. van 12.00 – 17.00 uur.

 

Exposanten:

Emmy van de Grift (1998) maakt kleurrijke werken van glas in lood, geïnspireerd door verschillende structuren en processen in de natuur.

Eva Manintveld (2000) richt zich in haar fotografische werken op de effecten en invloed van kunstlicht in en op het landschap. Haar werk onthult donkere landschappen met mysterieuze uitgelichte vlakken waarvan de bron niet te herleiden is.

Jitske Perdijk (1998) toont in haar installatie Deemstering de dans met haar eigen vergankelijkheid. Ze nodigt je uit om hier een vluchtig moment te ervaren, onbelast door de fabrieksklok.

Elise van Staveren (2000) brengt in haar schilderijen op gelaagde wijze alledaagse observaties, herinneringen en persoonlijke gebeurtenissen samen.

Janneke Veerman (1993) legt in haar fotografie verstilde momenten vast en zoomt in op niet direct in het oog springende gebeurtenissen. Door de nadruk in haar werk te leggen op het stille, straalt het een rust uit die uitnodigt om het werk van dichterbij te bekijken.

 

 

Kom je 12 november ook naar Naarden?

.

bekijk prijslijst/catalogus


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief