Home » Exposities » OP = OP

OP = OP

Exponr: 65 - 2024

In 'OP = OP' geeft Kira Fröse alledaagse objecten de ruimte om moe te mogen zijn, niets meer te moeten en niet meer te hoeven voldoen aan welke verwachting dan ook. Deze expositie is het resultaat van haar residentieperiode in het European Ceramic Workcentre in Oisterwijk, mogelijk gemaakt door het Galerie Pouloeuff Stipendium, dat Fröse in 2023 heeft gewonnen.

Vermoeide objecten

Wat is een gebruiksvoorwerp dat niet meer gebruikt kan worden? Wat is iets nog wanneer het vervormd is, een ander materiaal heeft gekregen of onverwachte kleuren heeft aangenomen? Als objecten niet meer bruikbaar zijn, verliezen ze misschien hun waarde in praktische zin: de energie die er ooit was, heeft geen plaats gemaakt voor nieuwe. Maar ontneemt dat hun bestaansrecht?

Kira Fröse

In haar solo-expositie OP = OP geeft kunstenares Kira Fröse alledaagse objecten de ruimte om moe te mogen zijn, niets meer te moeten en niet meer te hoeven voldoen aan welke verwachting dan ook. De objecten mogen hun eigen gang gaan, zichzelf opnieuw ontdekken en de wereld om zich heen verkennen. Zelf voelt zij zich ook vaak beperkt door de verwachtingen van de maatschappij. Nu geeft ze deze objecten een stem als reactie op de constante druk die ze voelt om aan iets te voldoen dat ze niet is. De expositie nodigt uit om de beperkingen van functionaliteit los te laten en voorbij oppervlakkige verwachtingen te kijken.

Residentieperiode

Het werk dat Fröse tijdens haar expositie toont is het resultaat van een residentieperiode in het European Ceramic Workcentre in Oisterwijk. Daar heeft ze drie maanden volop kunnen experimenteren met materialen en technieken en hebben de objecten haar op hun beurt kunnen verrassen met de vormen die ze aannamen in de keramiekoven.

 

Opening Expositie & uitreiking Stipendiumprijs 2024!

Vrijdag 19 januari

Bekijk dit fotoverslag van de opening van de expositie


Periode en openingstijden expositie:

De expositie is te bekijken van 19 januari tot en met 11 februari 2024.
Openingstijden:
Vr. & za. van 11.00 – 17.00 uur en zo. van 12.00 – 17.00 uur.

 

 

Galerie Pouloeuff Stipendium?

De residentieperiode is mogelijk gemaakt door de eerste editie van het Galerie Pouloeuff Stipendium, dat Fröse in 2023 heeft gewonnen. Het stipendium is bedoeld om kunstenaars de mogelijkheid te bieden om zich voor een langere periode intensief bezig te houden met verdere verdieping en onderzoek in hun werk. De prijs is voor kunstenaars die al een keer bij de galerie hebben geëxposeerd en bedraagt 7.500,- euro, te gebruiken voor een residentieplek en -periode naar eigen keuze in Nederland.

Meer over het Galerie Pouleuff Stipendium >

Bekijk het Stipendium 2024 >

 

 

 
bekijk prijslijst/catalogus


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief