Home » Exposities » Notes on image-making

Notes on image-making

Exponr: 67 - 2024

Fotografie wordt vaak gezien als een directe representatie van de werkelijkheid. Deze aanname wordt op zijn kop gezet door kunstenaars Esmée Bruins en Noah van de Wetering. In deze expositie tonen zij nieuw werk met als uitgangspunt het (fotografisch) beeld als representatie en herinnering. Dit uit zich in diverse materialen en verschillende technieken, waarin altijd de transformatie van het beeld centraal staat. Deze omgang met beelden stamt bij beide makers uit hun educatie in de fotografie. Eerst kijken, dan kaderen en vervolgens afdrukken, is daar het stramien.

Fotografie / werkelijkheid

Fotografie heeft een inherente verbinding met de werkelijkheid, zonder bestaand beeld geen foto. Zo dient het vaak als representatie. Deze verwachting wordt in de expositie doelbewust onderbroken. Fotografie dient het werk. Samen met de andere technieken die erin ontdekt kunnen worden, refereert het naar een eerste observatie en naar de handeling van het maken.

 

Bezoek deze expositie:

Periode
De expositie is te bekijken van 20 april tot en met 9 juni 2024 in Galerie Pouloeuff.

Openingstijden
Vr. & za. van 11:00 – 17:00 uur en zo. van 12:00 – 17:00 uur.

 

De exposanten


 Esmée Bruins (1999)

Esmée Bruins maakt multi-media installaties bestaande uit (gipsen) sculpturen, fotografie en zeefdrukken. De werken komen voort uit een interesse in gebruiken, gewoontes, herinnering, herhaling en fragmentatie.
Esmée  Bruins
Esmée  Bruins
Esmée  Bruins
Esmée  Bruins
Esmée  Bruins
Esmée  Bruins


 Noah van de Wetering (1999)

Noah van de Wetering onderzoekt de spanningsvelden tussen representatie, abstractie en het bekijken en maken van beeld. Dit uit zich in werken gemaakt met verschillende technieken zoals onder andere fotografie, print (drukwerk) en schilderen.
Noah van de Wetering
Noah van de Wetering
Noah van de Wetering
Noah van de Wetering
Noah van de Wetering
Noah van de Wetering

bekijk prijslijst/catalogus

 

 

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief