Home » Exposities » (kunst) Om mee te nemen

(kunst) Om mee te nemen

Exponr: 7 - 2013

De meesten van ons houden van mooie dingen. Aan de wand, op tafel, of om mee te nemen. In een tas bijvoorbeeld. Mag dat dan ook een Award (Design Academy Eindhoven) winnende design tas zijn?

Daarom deze tassen, eigenzinnige sieraden, verfijnde inkttekeningen op hout, kleurige vrolijke monsters op doek, het Hooglied, de stad en de natuur als inspiratiebron voor bronzen sculpturen en schilderijen. Te bewonderen tijdens de nieuwe expositie in Galerie Pouloeuff vanaf vrijdag 11 januari 2013. 

 

Lisa Vergeer

WELEER VERGEER is een collectie eigentijdse design tassen van Lisa Vergeer, die in 2012 afstudeerde aan de Design Academy Eindhoven en daarmee een Keep an Eye Grant won. De collectie is geïnspireerd op draaggewoontes uit andere tijden en culturen. Modieuze tassen van soepel lamsleer vormen zich naar het lichaam; eigendommen worden dicht op de huid gedragen en het gewicht wordt goed verdeeld. Meer over Lisa.

Darja Charapova

Darja toont in haar poëtische werk verschillende facetten van de menselijke verhouding tot zijn naaste omgeving. Architectuur, natuur, mens en dier smelten samen en creëren nieuwe, kleurrijke verhalen die sterk tot de verbeelding spreken. Meer over Darja.

Doesjka Jaspers

Voor Doesjka is kunst een echo van Goddelijke passie: ‘Het vertalen van een plaatje in mijn hoofd of een bepaald gevoel naar een beeld, is een ervaring die ik bijna niet kan omschrijven’. Maar ook haar liefde voor paarden en stieren, de passie tussen twee geliefden en de dans zijn dankbare onderwerpen. Zij zijn -  samen met het boek Hooglied - een onuitputtelijke bron van inspiratie voor haar prachtige bronzen sculpturen. Meer over Doesjka.

Cil Laurens

Cil combineert oud en nieuw in haar illustratieve werk. Oorspronkelijk geschoold als grafisch vormgever en fotografe, werkt zij met Indische inkt en acryl op hout. In haar werk zien we vrouwenfiguren veelal omgeven door bloemen en dieren. Bijzonder zijn de gedetailleerde patronen van bloemen en veren in de haren, lichamen en contouren van de figuren. Invloeden van Art Nouveau, maar ook Japanse en Indische kunst zijn zichtbaar in haar de kunst. Meer over Cil.

Marinka Oostveen

MOOST WANTED is de unieke en eigenzinnige collectie sieraden van Marinka, die omschreven kan worden als puur en natuurlijk. De inspiratie haalt zij vooral uit de natuur en dit is terug te zien in de materialen die zij verwerkt in haar sieraden. Jute touw is daarbij één van de basismaterialen. Meer over Marinka.

Leon Römer 

Leon vindt dat kunst voor iedereen is en wil met zijn werk aan jong en oud, dom en slim, kunstkenner en barbaar, even een vrolijk gevoel geven. Met kleuren en blije monsters maakt hij je dag een beetje beter! Leon neemt je mee in zijn wereld vol fantasie en plezier in de hoop dat je er nooit meer weg wilt. Meer over Leon.

De expositie is te bezoeken van 11 januari 2013 tot en met 12 mei. De openingstijden van de galerie zijn op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Maar ook doordeweeks is de kans groot dat medewerkers u kunnen verwelkomen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief