Home » Kunstenaars » Jasser van Oort

Jasser van Oort

Zie ook expositie(s): > Het alledaagse (anders)  
Publieksverkiezing: > februari 2015  
Werkveld: Design
Jasser van Oort’s missie is om kunst, decoratie en design met elkaar te laten versmelten. Design dat beide extravagant en simpel is, verademend en waar de ervaring centraal staat. 
Winnaar van de Pouloeuff Publieksprijs februari 2015

2015 product design

‘La Vostra Metamorphosi’ is een concept voor een collectie stoelen, waarin van Oort verschillende persoonlijkheden in mensen wil aanwakkeren en ze iets anders wil laten voelen dan wat ze normaal gesproken gewend zijn. Voor de collectie gebruikt hij verschillende archetype dieren als beeldtaal voor de verschillende persoonlijkheden die hij naar boven wil halen. De vormen van de verschillende dieren zijn teruggebracht naar geometrische vlakken om eenheid te creëren in de collectie en de vorm puur terug te brengen naar zijn basisvorm.

1750 vlakken multiplex

De eerste stoelen uit de collectie bestaan uit 1750 vlakken multiplex, met de hand aan elkaar verlijmd. Wanneer de complete collectie is uitgewerkt, zouden deze verschillende stoelen en persoonlijkheden samen als een festival aan stoelen geëxposeerd moeten worden en weer een interactie met elkaar aan gaan.

 

Resume

Jasser van Oort is in 2014 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven en in 2009 aan de Industrial Product Design Arnhem.

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief