Home » Kunstenaars » Michelle Bours

Michelle Bours

Zie ook expositie(s): > Het alledaagse (anders)  
Publieksverkiezing: > februari 2015  
Werkveld: Design
Het houden van huisdieren is een geaccepteerd verschijnsel in onze samenleving, maar het feit dat de mens het enige diersoort is die andere dieren houdt puur voor gezelschap, maakt Bours aan het twijfelen over hoe normaal dit gedrag eigenlijk is?

Ze nam het houden van honden als populair voorbeeld en onderzocht de relatie en het gedrag tussen honden en hun baasjes. Aan de ene kant houden we van onze honden en geloven we dat er een wederzijds begrip is, aan de andere kant zijn wij de baas en bepalen wij wat er gebeurd. We eisen gehoorzaamheid, leren ze truckjes en manipuleren hun uiterlijk door middel van fokprogramma’s. 

Gekke wereld

Met deze foto’s wil Bours mensen aan het denken zetten en ze een nieuwe kijk geven op de situatie. Is ons gedrag wel zo normaal? 
De projecten van Michelle Bours zijn meestal gebaseerd op persoonlijke fascinaties over het dagelijkse leven. Zij wilt verrassingen creëren in onderwerpen die niet verrassend lijken en haar publiek een nieuwe kijk geven op onze gekke wereld.

 

Resume

Michelle Bours is in 2014 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven en in 210 aan het HMC College Rotterdam, Interior Design.

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief