Home » Kunstenaars » Mieke Robroeks

Mieke Robroeks

Zie ook expositie(s): > Het alledaagse (anders)  
Publieksverkiezing: > februari 2015  
Werkveld: Grafiek
Verliefd werd zij op de fluwelen tinten tegenover de diepe lijnen, die kunnen fluisteren maar ook rotsvast kunnen staan.
In 2010 ontving zij het Stipendium Stichting Ilse Boon Fonds en in 2013 de Laureaat Peto Urzua Prijs. In dit zelfde jaar werd zij genomineerd voor de KOMASK tekenprijs en de Frans Dille Prijs.

Binnen haar werk zoekt Robroeks naar een balans tussen fragiliteit, kwetsbaarheid en daar de kracht van. Haar schetsboeken zijn de basis. Puur, snel, intens, altijd en overal. Ze zijn intiem, kwetsbaar. Hierin vertaalt zij uiteenlopende gevoelens en ervaringen; van Pruisisch blauwe luchten tot harmonische en atonale klanken die je doen trillen, je ademhaling voor een fragment doen stoppen. Van het van de daken willen zingen tot het vallen in donkere dieptes. Ze worden volwassen in haar etsen.

Resume

Mieke Robroeks is in 2010 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en in 2013 aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. In 2010 ontving zij het Stipendium Stichting Ilse Boon Fonds en in 2013 de Laureaat Peto Urzua Prijs. In dit zelfde jaar werd zij genomineerd voor de KOMASK tekenprijs en de Frans Dille Prijs. Haar werken zijn te zien in binnen- en buitenland.

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief