Home » Kunstenaars » Pleunie Buyink

Pleunie Buyink

Geboren: 1988
Zie ook expositie(s): > Het alledaagse (anders)  
Publieksverkiezing: > februari 2015  
Werkveld: Design
De zon begint te schijnen en zonnestralen dringen zich een weg door de ramen.
 De stralen raken subtiel de oppervlakten van de limber gem, waardoor zij langzaam uit haar schoonheidsslaap ontwaakt. Subtiel als ze is, begint ze te stralen, als een echt juweel. En elke keer als een voorbijganger haar tegemoet loopt, ontvangt hij een flirterige glans van haar.

Voor dit project heeft Pleunie Buyink een flexibel en reflecterend materiaal ontwikkeld waarvan rubber een component is. Het materiaal is uit te voeren in verschillende kleuren, maten en structuren. Van het vernieuwende materiaal heeft zij juwelen voor in het interieur ontworpen. Door hun flexibiliteit zijn ze gehoorzaam aan hun creatieve eigenaar, die een nieuwe invulling kan geven aan het fenomeen spiegel. In plaats van de spiegelende objecten logischer wijs aan de muur te hangen, kunnen ze dit keer half op de grond, half tegen de muur aan liggen, als een rustende diva.
 Het nieuw ontwikkelde materiaal zorgt ervoor dat de edelstenen in elke maat, vorm of dikte kunnen worden uitgevoerd, of het nu voor een design winkel, galerie, receptie, wachtkamer of als een toevoeging voor je huis is. Architecten en interieur ontwerpers kunnen door het nieuwe materiaal ook uitgedaagd worden, door zelf een invulling aan het materiaal te geven.

Resume

Pleunie Buyink is in 2014 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Hiervoor heeft ze De modeacademie Artemis in Rotterdam gevolgd.

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief