Home » Kunstenaars » Carri Harwig

Carri Harwig

Zie ook expositie(s): > Het alledaagse (anders)  
Publieksverkiezing: > februari 2015  
Werkveld: Design
Vervoertuig voor de bezoekers van gevangenisdorp Veenhuizen.

Product design

In een omgeving zoals gevangenisdorp Veenhuizen, waarin kaders, grenzen, gedragsregels en straf de boventoon voeren is het juist interessant te kijken waar er ruimte zit om te bewegen en vrijheid te ervaren.

Veel bezienswaardigheden liggen verder uit elkaar dan een prettige loopafstand. Om het toch aantrekkelijk te maken om alles te bekijken ziet Harwig een mogelijkheid om vervoer aan te bieden binnen Veenhuizen met als startpunt het gevangenis museum.

 

Vrijheid in beweging

Als contrast met het onaangename gevoel van opgelegde beperkingen en onderdrukking heeft zij een manier van vervoer ontwikkeld die vrijheid en blijdschap oproept door middel van vrolijke kleuren en nieuwsgierig makende vormen. De vervoertuigen zijn geïnspireerd op landbouwvoertuigen, vanwege het landbouw en veenwinning verleden van Veenhuizen, gemixt met speeltoestellen zoals de glijbaan, het klimrek en de schommel heeft geleid tot een nieuwe soort vervoermiddel. Er ontstaat een relatie tussen een historische plek en een nieuw soort plezierattractie.

‘Ik zie vrijheid, in beweging. Niet stilstaan, maar prikkelend, inspirerend en speels. Letterlijk spelende beweging ‘ Optimistische, Mogelijkheid Bedenker Carri Harwig

 

Resume

Carri Harwig is in 2014 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven en in 2008 aan de Cibap in Zwolle.

Nominaties en Awards: 2007 Gouden Pauw en Benelux Pop Award.

 

Schommel
Schommel


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief