Home » Kunstenaars » Marthe Zink

Marthe Zink

Geboren: 1990
Zie ook expositie(s): > Veranderingen  
Werkveld: Tekeningen
De aanleiding van de tekeningen van Marthe Zink (1990) is vaak een verwerking van een concrete situatie of herinnering uit haar leven, zij toont dit niet nadrukkelijk, maar suggereert.
Marthe was een Artist in Residency bij DRAWinternational in Caylus, Frankrijk, waarvoor zij een stipendium ontving.

Paradox van identiteit

Thema’s zijn vrijheid, identiteit, individualiteit, authenticiteit en oordeelsvorming. In onze huidige maatschappij wordt het streven naar individualiteit en gezien worden als ideaal beschouwd. De paradox is dat mensen daarin juist niet verschillen van elkaar, maar meer identiek worden.

 

 

 

Liar
Liar

Tegenstellingen

Zink experimenteert met tegenstellingen. Zo laat ze beeldelementen en technieken die eigenlijk niet samen passen met elkaar contrasteren in een beeld. Academisch tekenen combineert ze bijvoorbeeld met de lijnen van comic figuren of herkenbare alledaagse objecten met abstracte structuren. De oorspronkelijke rol van een beeldelement wilt ze opnieuw bevragen en kijken of het ook een andere rol kan vervullen, door middel van de nieuwe context waarin ze het plaatst.
Ze wilt mensen wijzen op hun eigen vrijheid door ze op een andere manier te laten kijken naar beelden en woorden die zij kennen.

 

Defend Using The Fire Extinguisher
Defend Using The Fire Extinguisher

Bio

Marthe Zink studeerde in 2011 af in de richting Autonome Beeldende Kunst aan AKV St. Joost ’s-Hertogenbosch. Haar werk was o.a. te zien in de Internationale tentoonstelling BYTS in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. Verder deed ze een Artist in Residency bij DRAWinternational in Caylus, Frankrijk, waarvoor zij een stipendium ontving. Ook doet ze o.a. mee aan het talentontwikkelingstraject Jump! i.s.m. Jan van Hoof Galerie en het bkkc Tilburg. Een interview met haar is te vinden in Uitblinken!- Het Magazine.

 Schrijf je in voor onze nieuwsbrief