Home » Kunstenaars » Moniek van der Hoorn

Moniek van der Hoorn

Geboren: 1990
Zie ook expositie(s): > Veranderingen  
Publieksverkiezing: > april 2015  
Werkveld: Design
Moniek van der Hoorn houdt zich als product ontwerpster bezig met de thema’s voeding, natuur en milieu. Ook hergebruik speelt een rol.

Suiker

Met deze thema’s wilt van der Hoorn op een visuele manier educatie geven en mensen prikkelen om bewust met hun omgeving en middelen om te gaan. En boven alles wil ze laten zien dat het allemaal ook gewoon leuk kan zijn. Vanwege de vele negatieve berichten over suiker en de werking ervan op het lichaam heeft zij onderzoek gedaan naar nieuwe functies voor het materiaal. Door dit onderzoek kwam zij achter de schoonheid van suiker. Om deze reden is zij er sieraden van gaan maken. De sieraden ontstaan door een oplossing te maken van suiker en water, waarbij er een maximale verzadiging is van suiker. Hierdoor gaat het suiker uiteindelijk op de sieraden groeien. Door dit proces gaan de sieraden een eigen leven leiden en worden ze ook allemaal anders. En door suikersieraden te dragen heb je toch nog de lusten, zonder de lasten.

 

"Alles een Tas"

Voor de werken “Alles een tas” wordt er gebruik gemaakt van een doos, een blik, een trommeltje waar iemand speciale herinneringen of binding mee heeft. Door de banden om het object heen te doen kan het worden gedragen als een tas en op deze manier geshowd worden aan de rest van de wereld.

 

Bio

Moniek van der Hoorn is in 2014 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht richting Product Design. Haar werken zijn te zien tijdens exposities en kunstprojecten.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief