Home » Kunstenaars » Danielle Frenken

Danielle Frenken

Geboren: 1990
Zie ook expositie(s): > Veranderingen  
Publieksverkiezing: > april 2015  
Werkveld: Beelden/objecten
Door middel van de verschillende media die Danielle Frenken (1990) gebruikt roept zij een raadselachtige, dromerige wereld op die soms wankel lijkt te balanceren met een apocalyptisch niemandsland.

Mystificatie

Haar voorliefde voor dieren voert de boventoon in het werk wat zij maakt. Deze dieren versmelten zowel in hun vorm, het materiaal waarvan ze gemaakt zijn en in onderwerp. Onderwerpen die vaker onbewust dan opzettelijk worden aangesneden, zoals de strijd tussen cultuur en natuur, symboliek, het spirituele, het industriële, het dier zijn leefomgeving en ambiance of het ontbreken daarvan. Zij tracht de kijker een ogenblik mee te voeren in haar wereld en deze opzoek te laten gaan naar een eigen interpretatie daarvan. Waar de wetenschap zich laat lenen voor demystificatie, wilt zij haar werk inzetten voor mystificatie.

 

.

 

BIO

Danielle Frenken is in 2012 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en is nu bezig met haar Master Kunstbeleid en –management aan de universiteit in Utrecht. Haar werken zijn te zien in verschillende galeries en kunstprojecten.

 


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief