Home » Kunstenaars » Olivier van Hartingsveldt

Olivier van Hartingsveldt

Zie ook expositie(s): > De Zeemeeuw van Lorenz  
Publieksverkiezing: > juni 2015  
Werkveld: Fotografie
Olivier van Hartingsveldt (1976) is geïnteresseerd in sociaal maatschappelijke thema’s en ontwikkelingen in de samenleving, wat terug is te zien in zijn werk. Op humoristische wijze laat het werk je kennis maken met zijn visie.
In 2013 werd hij genomineerd bij het Foto Festival Leiden en in 2014 ontving hij een eervolle vermelding bij IPA (International Photography Awards).

Vroeger werden huisdieren vooral gehouden omdat ze functioneel waren. De kat hield het huis vrij van muizen en de hond bewaakte het erf. De laatste decennia is dit echter sterk veranderd. Huisdieren worden tegenwoordig vooral gehouden als gezelschapsdieren en steeds vaker op een voetstuk geplaatst. Het dier raakt steeds verder verwijderd van zijn oorspronkelijke habitat en het raakt meer en meer geïntegreerd in het leven van de mens.

De serie 'Pronkstukjes' laat zien hoe huisdieren volledig geïntegreerd zijn in de leefomgeving van de mens, waardoor hun dierlijke status bijna verloren is gegaan. Ze lijken onderdeel van het interieur te zijn geworden. Men is trots op het huisdier, het moet een echt pronkstuk zijn.

De serie “A hunter’s game” gaat over jagen in Texas. Voor veel geld  kunnen jagers hier gecontroleerd jagen op exotische dieren die leven op de uitgestrekte ranches. Hiervoor worden speciaal uitheemse dieren gefokt. De jagers hoeven voor dit wild niet meer naar Afrika. Van Hartingsveldt laat in zijn foto’s de cultuur rond dit jagen zien.

BIO

Olivier van Hartingsveldt in 2012 afgestudeerd aan de Fotovakschool Amsterdam. In 2013 werd hij genomineerd bij het Foto Festival Leiden en in 2014 ontving hij een eervolle vermelding bij IPA (International Photography Awards). Zijn werk wordt door verschillende media gepubliceerd in binnen- en buitenland.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief