Galerie Pouloeuff
Galerie PouloeuffGalerie Pouloeuff

Maurice Nuiten

Home » Kunstenaars » Maurice Nuiten >>
Maurice Nuiten
Maurice Nuiten (1990) probeert in zijn fotografie de realiteit om te buigen naar beelden die hij in zijn hoofd heeft, zoals hij ze ervaart, ziet en bedenkt.
Winnaar Publieks Award oktober 2015
In 2015 was hij winnaar self portrait van Self-Constuctive in Brugge, Belgiƫ en is hij genomineerd voor de Drempelprijs Autonomous practice bij de gemeente Rotterdam.

De wereld is zijn filmset waarin hij optreedt als acteur, regisseur en toeschouwer. Het menselijk lichaam, objecten en de natuur zijn de fundaties van zijn werk.
Vervreemding is een van de belangrijkste middelen waar hij mee werkt. Hij gebruikt als basis fotografie omdat dit medium het dichtst in de buurt komt van wat we met ons oog waarnemen en dus de vervreemding zo het best overkomt. Vaak gaat hij gewoon op pad met een idee en laat hij zich verrassen met wat er gebeurt. Het moment zelf is wat uiteindelijk de foto maakt. Zijn werk is ontstaan vanuit de fascinatie voor het menselijk lichaam, vervreemding en vervorming.

Welkom in zijn alledaagse (on)werkelijkheid.

Deze elementen worden vastgelegd door middel van de camera, het zijn documentaties van een performance. Deze interventie in de realiteit met mensen, materialen en de combinatie daarvan resulteert in surrealistische beelden. Het geeft een gevoel van vervreemding, een alternatieve realiteit waar escapisme waar en meetbaar gemaakt wordt.

BIO

Maurice Nuiten is in 2015 afgestudeerd aan de Willem de Koning Academie in Rotterdam, fotografie. In september 2015 start hij met zijn Master aan het AKV St.Joost in de richting fine art. In 2015 was hij winnaar self portrait van Self-Constuctive in Brugge, België en is hij genomineerd voor de Drempelprijs Autonomous practice bij de gemeente Rotterdam.

Voor meer informatie bezoek de website van Maurice Nuiten
Adres Galerie Pouloeuff
Turfpoortstraat 36a
1411 EG Naarden-Vesting

 Hier zitten we

Openingstijden vr & za: 11-17.00uur
zo: 12-17.00uur

 035-6940406
 pouloeuff@spinenweb.nl


Galerie Pouloeuff wil contact met jou
bezoek de website van de Keep an Eye Foundation
Powered by:
Keep an Eye Foundation
Galerie Pouloeuff • Turfpoortstraat 36a • 1411 EG Naarden-Vesting • Tel. 035-6940406
Openingstijden: vr & za: 11-17.00uur / zo: 12-17.00uur
BEKIJK NIET-MOBIELE SITE
Pintrest Galerie Pouloeuff LinkedIn Galerie Pouloeuff Tumblr Galerie Pouloeuff Twitter Galerie Pouloeuff Instagram en Galerie Pouloeuff Facebook Galerie Pouloeuff