Home » Kunstenaars » Tessa Chaplin

Tessa Chaplin

Geboren: 1991
Zie ook expositie(s): > Verbondenheid  
Publieksverkiezing: > oktober 2015  
Werkveld: Schilderijen
Verwondering en verwarring liggen dicht bij elkaar in het werk van Tessa Chaplin. Zij houdt zich bezig met het spelen en begrijpen van beeldtaal.
In 2013 was zij genomineerd voor de Kunstprijs Binnenmaas en in 2014 voor de Buning Brongers prijs.

Imaginaire ruimte

In haar werk zoekt zij naar de grenzen waar beeld niet alleen verwijst naar de werkelijkheid, maar waar het op zichzelf kan komen te staan en kan worden ingezet als expressiemiddel. Zij gebruikt daarvoor de kracht van de archetypische afbeeldingen en het symbool en stapt tegelijkertijd in de traditie van de abstracte kunstenaar, door het behandelen van formele kwesties.

Het is als het beleven van een droom. Haar werk gaat over het ontvluchten van de werkelijkheid, waarna je terecht komt in een imaginaire ruimte. Het leven in deze ruimte wordt geleid door de emotionele en symbolische waarde die mensen aan momenten toekennen. Verwondering en verwarring liggen hier dicht bij elkaar.

Er ontstaat een decor in het schilderij door de platte vlakken die voor elkaar zijn geplaatst. Het zijn landschappen die te typeren zijn door de suggestie van textuur, het ornament en de illustratieve weergave, waarmee er een exotische sfeer wordt gevangen. Kleuren, vormen en bewegingen weten een emotie uit te dragen. Kleine elementen zoals een suggestie van materiaal verwijzen niet concreet naar iets, maar weten de toeschouwer toch te sturen naar wat ze herkennen.

 

BIO

Tessa Chaplin studeerde in 2013 af aan het AKV Sint Joost te Breda. In 2013 was zij genomineerd voor de Kunstprijs Binnenmaas en in 2014 voor de Buning Brongers prijs.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief