Home » Kunstenaars » Jeroen van de Gruiter

Jeroen van de Gruiter

Zie ook expositie(s): > Transformatie  
Publieksverkiezing: > januari 2016  
Werkveld: Design
Gefascineerd door connecties tussen mensen en hun omgeving, wilt Jeroen van de Gruiter toeschouwers verwonderen en verhelderen door ze uit hun gewenning te halen. Hij probeert de relatie tussen ons als mens en de wereld te veranderen door middel van producten.
In 2015 genomineerd voor de Keep an Eye Grant en de Rene Smeets Award.

Stoffen komen tot leven

De perceptie van kleur heeft alles te maken met de manier waarop een oppervlak licht vangt, iets dat voortdurend verandert gedurende de dag. Gefascineerd door het spel van licht op de omliggende objecten en vice versa, probeert van de Gruiter een eigen speelse dimensie toe te voegen. Met verrassende lagen en opluchting in zijn wandtapijt, verandert hij het perspectief en bedriegt het oog. Stoffen komen tot leven met naden die oplichten, kleurovergangen suggereren architectonische structuren en vullingen benadrukken vorm. Een extra reeks van semi-transparant glazen vazen veranderen van kleur, die hun innerlijke geheimen onthullen, naarmate de tijd verstrijkt.

 

Bio

Jeroen van de Gruiter is in 2015 cum laude afgestudeerd aan de bacheloropleiding van de Design Academy Eindhoven en is genomineerd voor de Rene Smeets Award en de Keep an Eye Grant.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief