Home » Kunstenaars » Fiona du Mesnildot

Fiona du Mesnildot

Zie ook expositie(s): > Transformatie  
Publieksverkiezing: > januari 2016  
Werkveld: Design
Als we kijken naar de samenleving als een theater, zijn we allemaal tegelijk acteurs en toeschouwers. Om ons sociale karakter te definiëren en handhaven trekken we uitgebreide kostuums aan, we associëren met voorwerpen als rekwisieten, wij zetten ons zelf in scene en we treden op. We kijken naar anderen op dezelfde manier om te begrijpen welke rol ze spelen. Maatschappelijke normen dienen als het script terwijl onze individuele prestaties gedefinieerd kunnen worden als sociale representatie, die accumuleert in een globaal toneelstuk: sociale orde en culturele identiteit.
In 2015 genomineerd voor de Keep an Eye Grant en de Gijs Bakker Award.

Als sociaal designer, ziet du Mesnildot het als haar rol om het script in twijfel te trekken en de normen te ondermijnen. Ze werd scenarioschrijver en regisseur. Vanuit het oogpunt van ontwerp als een kritisch en politiek instrument, probeert ze deze te combineren met de historisch kritische functie van theater. De resultaten zorgen voor het herschrijven, heropvoeren en heroptreden van het spektakel van het alledaagse.

Bio

Fiona du Mesnildot studeerde in 2011 af aan de Auguste Renoir in Parijs op het gebied van Graphic Design. In 2015 studeerde ze af voor haar Master aan de Design Academy in Eindhoven, waar ze met haar eindwerk genomineerd werd voor de Keep an Eye Grant en de Gijs Bakker Award.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief