Home » Kunstenaars » Martin Laforet

Martin Laforet

Zie ook expositie(s): > Transformatie  
Publieksverkiezing: > januari 2016  
Werkveld: Design
De overgang van vormen, of: een onderzoek naar de relatie van mallen/afgietsels, is een onderzoek van Martin Laforet dat als doel heeft om de verschillende potenties van het produceren van een object met verschillende mallen en afgietsels te ontdekken.

Laforet beschouwt de gelijktijdige aanwezigheid van mallen en afgietsels interessanter dan het afgietsel zelf. 
Het eerste idee was om de mal uit de gewone context te halen : de plaats van het maakproces.
Het eerste deel van dit werk is de oorsprong van dit project. Het neemt zijn vorm aan als een materieel en conceptueel onderzoek naar de relatie tussen de mal en zijn afgietsel. Het lijkt erop dat deze samenwerking even interessant is als de informatie vanuit het object zelf, de esthetische waarde en de optimalisering van de productie.
 Het tweede deel van het werk is de analyse en ontwikkeling van het onderzoek binnen de context van een maker/ontwerper met beperkte productie mogelijkheden.
 Het gebruik van de mal en de afgietsels op deze manier zorgt voor een tastbare werkmethode. Deze methode is geïmplementeerd met materiële productie.

Bio

Martin Laforet studeerde in 2015 af aan de Design Academy Eindhoven voor zijn Master. Daarvoor heeft hij zijn bachelor behaald aan de ESAD van Reims.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief