Home » Kunstenaars » Natalie Hoogeveen

Natalie Hoogeveen

Geboren: 1983
Zie ook expositie(s): > Vernieuwing  
Publieksverkiezing: > april 2016  
Werkveld: Sieraden
Door het verzamelen van voorwerpen tijdens haar dagelijks leven en haar reizen, doet Natalie Hoogeveen inspiratie op voor haar sieraden.
2004, 2005 en 2006 genomineerd voor de Zilveren kei van De Gooi- en Eemlander. 2005 de derde prijs bij Meesterstukken en in 2003 de derde prijs bij Shone Edelmetaal.

Beestenboel

In combinatie met fascinatie voor verhalen vertellen, verschillende bijzondere materialen en humor, ontstaan er bijzondere producten. De sieraden uit de collectie ‘Beestenboel’ bestaan uit sieraden die geïnspireerd zijn op de natuur, waar ze gebruik maakt van de combinatie van zilver met plastic speelgoed dieren en edelstenen. Op deze manier zijn het draagbare kunstwerkjes met humor. De serie ‘Alice in wonderland’ is geïnspireerd op de oude tekeningen van Sir John Tenniel (1865) en de nieuwere versie van Disney(1951).  Verschillende personages zijn erin terug te zien.

Herinneringen

In de serie ‘Herinneringen’ komt het meest overeen met haar eigen fascinatie voor verzamelen. Verhalen van mensen worden verteld met behulp van voorwerpen die over de hele wereld verzameld zijn. Dit uit zich in de vorm van sierraden.

 

Bio

Natalie Hoogeveen studeerde in 2004 af aan het ROC bij de opleiding tot Goudsmid. Sindsdien werkt ze als edelsmid vanuit haar atelier in Huizen

In 2004, 2005 en 2006 is zij genomineerd voor de Zilveren kei van De Gooi- en Eemlander.

In 2005 ontving zij de derde prijs bij Meesterstukken en in 2003 de derde prijs bij Shone Edelmetaal.

In januari 2014 was er bij het televisie programma Avro’s Kunstuur een interview van haar te zien in haar atelier.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief